podcast news play företagaren I media förmån faq

De fick ta emot Gävleborgs finaste företagarpriser

Det blev många glädjerop i dag när Årets Företagare i Gävleborg 2021 korades på Engeltofta i Gävle. Vinnarna blev DellenMejeriet och Fröken Grön’s - salong & boutique.
Publicerad 1 sep 2021
Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Gävleborg 2021.

Under trevliga  och coronavänliga reformer på restaurang Engeltofta i Gävle bjöds i dag de lokala finalisterna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Gävleborg 2021 in till regionsfinalen. På plats var bland andra Företagarnas regionsamordnare Maria Nordlander med kollegan Marcus Larsson och delade ut de två prestigefulla priserna.

Det var tuff konkurrens som flödade på Engeltofta när vinnarna skulle utses. Årets Företagare i Gävleborg 2021 blev Hudiksvallsgänget på DellenMejeriet Leif Björklund, Peter Jonaszon, Elisabeth Löfstrand, Pelle Nyberg, Björn Olofsson, Kenneth Persson och  Arif SoysŭrenÅrets Unga Företagare i Gävleborg 2021 gick till ekofriösren Andrea Olsson från Delsbo på Fröken Gröns Salong & Boutique. 

Vinnarmotiveringen för Årets Företagare i Gävleborg löd: 

Årets företagare bidrar till en hållbar utveckling av hela länet – och inte minst en levande landsbygd. De globala utmaningarna tacklas här framgångsrikt från den lokala myllan. Vår vinnare med vapendragare är orädda pionjärer som utmanar jättarna och testar nya tankar. Med ett starkt ledarskap och framåtanda växer företaget år efter år då marknadens gensvar har varit enormt. Årets företagare i Gävleborg visar att med envishet och höga ambitioner är allt möjligt!

Vinnarmotiveringen för Årets Unga Företagare i Gävleborg löd: 

Årets unga företagare har blivit en mycket god ambassadör för en av de största tillväxtbranscherna i Sverige. Företaget skapar framtidstro, och företagarens kreativitet leder till ett framgångsrikt företagande. Med naturen och människan i omtanke genomsyrar hållbarhet hela verksamheten. Årets unga företagare i Gävleborg är en inspiratör för oss alla, ändå ut i hårtopparna.

Vi riktar ett stort grattis till företagarna som nu gör upp i riksfinalen som kommer att äga rum i Blå Hallen i Stockholm under hösten. 

Fler nyheter från Företagarna

Sätt entreprenörskap på schemat

Ämnet entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande bör erbjudas på samtliga gymnasieprogram och inom sammanhållen yrkesutbildning på kommunal vuxenutbildning.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.