podcast news play företagaren I media förmån faq

Digilosuccén: "Stort tryck på utbildningar"

Digilo är ett kompetensutvecklingsprojekt som ger småföretag möjligheten att gå utbildningar inom digitalisering. Ett projekt som ger entreprenörer verktyg att jobba mer effektivt.
Publicerad 30 mar 2021
Foto: Shutterstock

Under två år erbjuder Affärskompetens Digilo olika utbildningar och företagsstöd som hjälper företag och deras medarbetare få bättre koll på hur man arbetar mer effektivt med hjälp av digitala verktyg och kunskaper, skriver Din Lokaltidning.

Ett viktigt samarbete 

Det är medlemsorganisationen Företagarna i Dalarna och Gävleborg, tillsammans med föreningen Affärskompetens Sverige, som står bakom satsningen, där Företagarna i Sandviken och näringslivskontoret i Sandvikens kommun är partners.

- Det har varit ett fantastiskt gensvar just i Sandviken. 41 företag är från Sandvikens kommun, det är 16 procent av de deltagande företagen, säger Vera Andersson, utbildningsansvarig i projektet Digilo.

Minskar klyftorna

Vera menar att mindre företag har sämre tillgång till den här typen av verktyg och att det lätt skapas klyftor mellan de som inte hänger med i den digitala världen:

- Allt sker digitalt i dag och företagen behöver hänga med. Även de mindre företagen så att de inte blir ifrånsprungna av större företag eller företag som är snabbare med det digitala, säger hon.

258 anmälda företag

Hitills har 258 företag anmält sig .

– Vi har sett ett sådant enormt sug hos företagen. Vi har lagt upp 30 utbildningar hittills och de har alla snabbt blivit fullbokade, säger Vera Andersson.

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.