headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Sandviken: "Mycket på gång"

Sagan började för över 40 år sedan i ett garage och sedan dess har allting ökat från märken, produkter, marknad och kvadratmeter. Så löd en del av motiveringen när Stefan Bohlin tilldelades priset Årets Företagare i Sandviken.
Publicerad 1 jun 2021
Stefan Bohlin driver sedan 30 år tillbaka Bohlins i Järbo. Han korades till Årets Företagare i Sandviken 2021.

I år var det Stefan Bohlin, VD och ägare av Bohlins i Järbo som kammade hem det prestigefulla priset Årets Företagare i Sandviken. För Stefan är personalen en grundbult i ett välfungerande företag:

- Jag vill att folk ska känna sig trygga. De ska vara glada på söndagskvällen för att de ska till jobbet dagen efter. Det ska inte vara som i skolan, när man hade ont i magen på söndagen, säger Stefan Bohlin till Arbetarbladet. 

Bohlins i Järbo startades 1991 och har i dag 14 anställda. Stefan Bohlin ser positivt på att bedriva verksamheten på landsbygden. Han nämner även att pandemin på sätt och vis fått verksamheten att växa än mer, då alltfler håller sig hemma och söker efter nya aktiviteter att fördriva fritiden med.

- För oss har det varit bra och vi märker en ökning eftersom folk stannar hemma och vill fylla sin vardag. Vi upplever att kunderna är mer positiva nu, lite gladare och tar inte saker för givet.

Just nu är stora nyheter på gång inom företaget men det är något som Stefan än så länge väljer att hålla lite hemligt:

- Allt är inte klart än, kanske till vintern. Men vi har ganska mycket på gång hela tiden, det är det som kännetecknar oss, säger Stefan Bohlin och berättar vidare  att hans egna drivkraft kommer inifrån:

- Personligen blir jag aldrig nöjd och det driver mig. Det ska hända saker hela tiden annars blir det tråkigt.

 

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter