För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jobbar du för mycket och tjänar för lite?

Publicerad 2 sep 2020
Företagarna i Dalarna och Gävleborg har inlett en stor satsning där man genom skräddarsydda utbildningar till företag och deras anställda hoppas kunna öka tillväxten i regionens företag. Liknande utbildningsprojekt har gett goda resultat i andra regioner.
Eva Cooper, Regionchef Företagarna Gävleborg och Dalarna Foto: Pressbild

Det EU-finansierade utbildningsprojektet kopplat till digitalisering hoppas man ska kunna öka tillväxten i regionens företag. Det handlar om totalt 13 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden och stödet riktar sig till företag med upp till femtio anställda i Gävleborg och Dalarna. 

Coronapandemin har fungerat som en knuff i den digitala riktningen för många företagare som under våren tvingats titta på digitala lösningar eller ställa om för att verksamheten ska kunna fortgå trots omständigheterna.

-Alla som driver företag vill bli mer effektiva och tjäna mer pengar på sin affärsidé, säger Eva Cooper, regionchef Företagarna Mellansverige till Arbetarbladet.

Enligt Eva Cooper är tanken är att det ska vara korta och kärnfulla kurser och på så vis bättre anpassade för företagare - där tidsbristen ofta är det främsta hindret.

Mer information om utbildningarna hittar du här: Affärskompetens Digilo

Fler nyheter från Företagarna