För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där Sara Hellberg, projektledare Affärskompetens Digilo!

Publicerad 12 nov 2020

Berätta, vad är Affärskompetens Digilo?

- Affärskompetens Digilo är ett projekt som ger företagare i Gävleborg och Dalarna en möjlighet att under två år få tillgång till utbildningar, coaching och nätverkande för endast 2000 kr per år! Man kan vara soloföretagare eller ha upp till max 49 anställda. Både de anställda och du som företagsledare får ta del av utbildningarna. Som företagsledare får du också tillgång till en företagscoach som hjälper dig med att utvärdera vilka utbildningar just ni har behov av, och vilka utbildningar som kan göra mest nytta i just er verksamhet.

 Vem står bakom projektet?

Digilo är finansierat av Europeiska socialfonden och drivs av Affärskompetens Sverige. Företagarna i Dalarna och Gävleborg, tillsammans med Företagarna i Sandviken och Näringslivskontoret i Sandvikens Kommun är partners.

 Varför kan just ni skapa nytta för företagen?

Mellan 2016 till 2020 drev vi EU-projektet Affärskompetens Norduppland med 350 deltagande småföretag. Projektet gav fantastiska resultat samt nya metoder och arbetssätt. Vi vill att fler företag ska få samma möjlighet!

Vad är det för typ av utbildningar?

Utbildningarnas fokus är digital kompetens - det är vad många företag behöver i dagsläget, inte minst på grund av pandemin. Utbildningarnas innehåll varierar - det kan vara allt från digital kundvård, mötesteknik för digitala möten, digitala rutiner för ekonomi och rapportering men även digital marknadsföring och sociala medier. Alla företagsledare får möjlighet att berätta vad de har för utmaningar och behov i sitt företag, och utefter det planerar vi vilka utbildningar vi ska erbjuda.

Hur ser utbildningarna ut?

Det kommer vara en variation av digitala och fysiska möten på olika platser i länen. Fram till i början av nästa år jobbar vi med kartläggning av behov och planering, från februari 2021 till november 2022 kommer det hållas utbildningar. Det här är en fantastisk möjlighet för företagen är boosta sin digitala kompetens inför framtiden. Som mindre företag har man inte alltid möjligheten att omvärldsspana och utbilda sig själv eller sin personal för nya behov som uppkommer. Det här vill vi hjälpa till med.

Utbildningarna kommer att hållas av kompetenta utbildare som har expertkompetens inom just sitt område. Och håll utkik i mailkorgen, redan under december startar vi med inspirerande föreläsningar för er som är med.

Vad händer nu?

Om du är det minsta intresserad - gå in på vår hemsida och gör en intresseanmälan. Vi kontaktar dig sedan för en diskussion om vad just du har för tankar och behov, ser hur vi kan gå vidare och vad vi kan erbjuda. Vi har plats för 400 företag och platserna går snabbt åt. Hör av dig till oss!

Fler nyheter från Företagarna