För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Statligt företag slår sönder fungerande marknad i Söderhamn

Publicerad 4 feb 2020
"Inte rimligt att staten konkurrerar med privata aktörer" Söderhamnsföretagaren Lars Burefjord tycker att uthyrningsföretaget Arento har konkurrensfördelar gentemot andra på grund av att de ägs av statliga Svevia.– Det spelar ingen roll hur mycket jag och mina kollegor kämpar. Vi kommer alltid att vara i underläge, säger Lars Burefjord.

Företagarna har gjort en granskning av det statligt ägda företaget Svevia. De har kommit fram till att Svevia ofta lämnar så låga anbud i sina upphandlingar att privata bolag inte kan konkurrera. Detta tycker Företagarna slår undan fötterna för privata aktörer. Något som Dagens Industri rapporterat om.

Svevias dotterbolag, uthyrningsföretaget Arento, etablerade en depå i Söderhamn under 2019. En som märkt av den ökade konkurrensen är Lars Burefjord som sedan 1988 drivit Fordon och biltjänst. Han är kritisk till att ett statligt ägt företag tillåts agera så här.

Läs mer på Hela Hälsingland

Fler nyheter från Företagarna