För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rekordmånga deltagare under Vansbros näringslivsforum

Publicerad 23 maj 2023
Över 70 företagare var på plats för att delta när Vansbros Näringslivsforum ägde rum för andra året i rad.

Vansbro kommun arrangerade nyligen tillsammans med Företagarnas lokalförening sitt andra Näringslivsforum som blev ett framgångsrikt arrangemang för kommunens företagare. Med ett rekordantal på cirka 70 närvarande representanter från näringslivet erbjöds deltagarna att delta i föreläsningar, workshops och värdefulla diskussioner. 

"Vägen till framgång är sällan rak" 

Under temat "Vägen till framgång är sällan rak" fick deltagarna ta del av kunskap och erfarenheter från kommunens näringslivschef, Oskar Lundgren, samt en inspirerande föreläsning av Företagarnas vd, Günther Mårder. Efteråt hölls workshops som utmynnade i värdefulla diskussioner skapade en plattform där man fick möjlighet att utforska hur företag kan hantera övergången från pandemi till en potentiell lågkonjunktur. Moderator under dagen var Företagarnas regionchef Eva Cooper som även ledde ett panelsamtal innan det var dags att bege sig till Snöå Bruk för att dela ut Årets Företagare. 

- En viktig drivkraft bakom evenemanget var att skapa en mötesplats där företagare och kommunen kan interagera och utbyta idéer, säger Oskar Lundgren som får medhåll av Eva Cooper:

- Företagare, politiker och tjänstepersoner behöver hitta mötesplatser där de kan samtala och skapa förståelse för varandras verkligheter, säger hon  till Falu-Kuriren. 

Vansbro kommun har ett företagsklimat i toppklass

Nyligen klättrade Vansbros kommun när Svenskt Näringsliv mätte det lokala företagsklimatet. Kommunen tog sig upp hela 13 placeringar och nådde en imponerande 19:e plats i Sverige år 2022.

- När man träffar varandra och hör hur varandras vardagar ser ut får man en större förståelse för vad en liten kommun kan åstadkomma. På så sätt kan vi skapa en gemensam bild och förhoppningsvis en gemensam målbild för vår framtid, säger Oskar Lundgren till tidningen. 

Engagerade eldsjälar bidrar till framgång

Att Vansbro kommun har ett så gott lokalt företagsklimat grundar sig bland annat i det lokala engagemanget som genomsyrar orten menar Företagarnas vd Günther Mårder. Näringslivsforumet är en viktig pusselbit och tillsammans med de brinnande eldsjälar som finns så skapar det en framgångssaga som inspirerar flera kommuner runt om i Sverige.

- Genom att fortsätta skapa dessa mötesplatser och uppmuntra till öppen dialog kan Vansbro fortsatt säkerställa en positiv utveckling för näringslivet och samhället i stort, säger Günther avslutningsvis. 

Engagera dig i Företagarna Vansbro!

Klart du också ska bli engagerad i Sveriges största företagarorganisation. Vi söker alltid engagerade supershjältar som brinner för det lokala företagsklimatet. Läs mer om hur du kan engagera dig här!

Du är viktig för ett bättre lokalt företagsklimat i Vansbro
 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna