För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anna Ivars korades till Årets Företagare i Vansbro

Publicerad 11 maj 2023
Det var under trevliga former på idylliska Snöå Bruk som Årets Företagare i Vansbro korades.
Anna Ivars. Foto: Sofie Enander

Äntligen har Årets Företagare i Vansbro korats! Det var tre mycket drivna Vansbroentreprenörer som gjorde upp om det tunga priset. I år stod det mellan Robin Lundin, Waltech AB, Anna Ivars, Städ och hemservice Vansbro AB samt Jessica Lundahl, Kollektion AB. På plats var Företagarnas styrelse för att dela ut priset som gick till Anna Ivars.

- Wow! Detta var verkligen oväntat, sa den chockade och glada nykorade vinnaren och tillade:

- Det är inte bara jag som ska hyllas utan det är naturligtvis även alla mina kollegor som gjort det här tillsammans med mig.

Anna Ivars Årets Företagare i Vansbro 2023

Anna Ivars och Robin Lundgren. Foto: Sofie Enander. 

Ceremonin ägde rum i det soliga och vackra Snöå Bruk och leddes av Företagarnas regionchef Eva Cooper. Det skålades i bubbel och bjöds på en lyxig grillbuffé till tonerna av trubadursång. En av de nominerade, Robin Lundin, var mycket nöjd med kvällen och hedrad över nomineringen, för honom är företagandet en livsstil:

- Som entreprenör ser man utmaningar, inte problem! 

Talangfulla ungdomarna Elise och Michelle årets Vansbro Next

Cayenne Cranning, Företagarnas ordförande, hyllade det hängivna företagandet i kommunen och lyfte den otroliga kraft och samverkan som finns på orten.

- Våra Vansbrobor och företagare är verkligen superengegerade i nästan allt! Det är verkligen en fin företagarkultur vi har skapat här tillsammans. 

Denna kväll utsågs även två talangfulla ungdomar som får ta del av varsitt stipendium och vara ambassadörer för Vansbro kommun under året. Vansbro Next är ett företagarnätverk som stöttar ungdomar inom entreprenörskap, kultur, företagande och idrott. Varje år nomineras flera ungdomar till Vansbro Next och en jury utser de som får vara en del av projektet. I år blev det den unga elitsatsande Vansbrosimmaren Elise Käck Hermansson och hästryttarinnan samt mästerskapsmedaljören Michelle Cranning Hillgren .


Michelle Cranning Hillgren och Elise Käck Hermansson Foto: Sofie Enander. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna