För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Värmlandsentreprenören Patrik Ekman intar Dalarna

Publicerad 24 jan 2023
Multientreprenören Patrik Ekman från Kristinehamn har köpt Quality Hotel Galaxen i Borlänge.

Patrik Ekman är en sedan länge välkänd event- och hotellentreprenör i Värmland. Han är dessutom en engagerad styrelsemedlem och ordförande i Företagarna Kristinehamn. När Quality Hotel Galaxen i Borlänge blev till salu var det ingen tvekan för Patrik, som kallar sig själv för en möjligheternas man, att investera i hotellet. 

- Jag kände att det här hotellet var något extra. Och det gäller att agera när chansen kommer. Dalarna är en fantastisk region och vi vill växa här, säger Partrik i en intervju med Business News Dalarna. 

Satsar för andra gången i Dalarna 

Det är inte första gången Ekman satsar i Dalaregionen. Efter två års pandemi så ville han blåsa liv i festivalsverige igen, så under sommaren 2022 var det premiär för Alivefestivalen i Borlänge som gästades av närmare 16 000 besökare.

Enligt hotellgurun är det små- och medelstora hotell han satsar på när investerar. 

- 2016 hittade jag Stadshotellet i Kristinehamn och 2017 blev det Hotell Årjäng och Hotell Charlottenberg och 2018 var det dags för Krongården som även det ligger i Kristinehamn berättar han för tidningen och fortsätter:

- 2019 köptes hotell Alfred Nobel i Karlskoga och 2020 köptes även Hotell Stadsparken i Helsingborg men 2021 blev ett lugnt år. Sedan dök Hotell Liseberg Heden upp 2022 och då var vi inte heller sena på bollen.

Läs hela intervjun med Patrik Ekman här! 

Fler nyheter från Företagarna