För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick ta emot Dalarnas finaste företagarpriser

Publicerad 2 sep 2021
I dag korades Årets Företagare och Årets Unga Företagare Dalarna 2021 på Geschwornergården i Falun. Vinnarna blev Idre Himmelfjälls vd Torbjörn Wallin och skotercrossföraren Jeff Öijer på Cubicab AB.
Foto: Privat.

Under trevliga  och coronavänliga reformer på Geschwornergården intill Falu Gruva bjöds i dag de lokala finalisterna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Dalarna 2021 in till regionsfinalen. På plats var bland andra Företagarnas regionsamordnare Maria Tunhult med kollegan Marcus Larsson och delade ut de två prestigefulla priserna.

Det var tuff konkurrens som flödade på Geschwornergården men tillslut föll lotten på superentreprenören Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll Resort. Han fick i dag äran att utses till Årets Företagare i Dalarna 2021 och kommer nu representera Dalarna i riksfinalen i Stockholm.

Dagen till ära korades även Årets Unga Företagare i Dalarna 2021 och vinnaren blev den 32-åriga skotercrossföraren Jeff Öijer som äger och driver extremsportbutiken Cubicab AB i Mora. 

Vinnarmotiveringen för Årets Företagare i Dalarna löd: 

Årets företagare i Dalarna är en modig entreprenör som ständigt förbättrar sig och sin verksamhet. När utmaningar tornar upp ser vår vinnare möjligheter och lösningar för att bestiga dem. Det här är en inspirerande lagspelare som tar med många andra på sin resa mot nya himmelska höjder. Jobb skapas, uppdrag skapas och betydelsen för både lokalsamhället som övriga Dalarna är enorm. Den som vågar satsa har också chans att vinna. Det här är en vinnare, i dag och i framtiden.

Vinnarmotiveringen för Årets Unga Företagare i Dalarna löd: 

Entreprenörskap handlar många gånger om att lyckas övervinna motgångar och vända dem till framgångar. Och det gör vår vinnare med sådan finess. Genom sunda bolagsbyggen och gott ledarskap växer sig företagarens flera verksamheter starka och till nya affärsmöjligheter. Årets unga företagare i Dalarna är redan Sverigemästare och en målmedveten förebild för oss alla!

Vi riktar ett stort grattis till företagarna som nu gör upp i riksfinalen som kommer att äga rum i Blå Hallen i Stockholm under hösten. 

Fler nyheter från Företagarna