För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lina efter företagshyllningen: "Helt otroligt"

Publicerad 27 maj 2021
Nu är Lina och hennes företag med på listan över 103 unga företagare som gör världen lite bättre.
Foto: Privat.

För sjätte året i rad presenterar Företagarna listan 103 unga idéer – en topplista som lyfter unga företagare med samhällsförbättrande företagsidéer, skriver DT.se

Med på årets lista är bland annat Lina Karlsson från Falun med sin företagsdidé No Connection.

- Jag har inte nominerat mig själv, utan det har någon annan gjort. Jag känner mig så himla stolt, glad och hedrad över att någon har skickat in information om mitt företag, säger Lina Karlsson i intervjun med DT.

Stress- och mobilfritt

Företagaren är 29 år och född och uppvuxen i Älvdalen. Hennes företag No Connetcion arrangerar och skräddarsyr mobilfria äventyrsresor, ungdomsläger och retreats.

- Tanken är att man ska få en liten paus från vardagsstress och omvärlden. Det är själva grunden. Sen är den röda tråden i det här att varje gång man kommer till ett av mina events så lämnar man in telefonen, så det blir skärmfritt. Ibland även klockor, säger Lina.

Drabbad hårt av pandemin

Lina Karlsson blev hårt drabbad av pandemin. Hon hade sagt upp sin heltidstjänst som restaurangchef för att satsa fullt ut på företaget när läget försämrades. 

– Det har varit jättejobbigt. Det blev ju en jättekrock, säger hon och fortsätter:

– Men då tog jag fram ett till koncept, som är en skärmfri parhelg i skogen. Det var ett sätt att hitta något som var coronasäkert och som gjorde att företaget kunde överleva och klara pandemin.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna