podcast news play företagaren I media förmån faq

Älvdalsbons mobilfria företagsidé hyllas av Företagarna

No Connection arrangerar och skräddarsyr mobilfria äventyrsresor, ungdomsläger och retreats. Nu hamnar den mobilfria företagsidén på årlig lista över extra bra idéer från unga.
Publicerad 26 maj 2021
Foto: Privat.

Medan den psykiska ohälsan har vuxit under pandemin, har fler samtidigt börjat fokusera på behovet av tillfälliga avbrott från att ständigt vara uppkopplade och tillgängliga. Lina Karlsson, grundare av No Connection, hyllas nu för sin företagsidé i Företagarnas lista 103 unga idéer. 

Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd. Listan sammanställs i samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner, skriver Dalabygden.se.

– Många av företagarna på listan befinner sig i början av sin entreprenörsbana. I urvalsprocessen lägger vi därför större vikt vid idéerna och drivkraften än resultatet i den senaste årsredovisning, säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna Dalarna.

Mobilfritt vildmarksliv

No Connection erbjuder mobilfria upplevelser i Älvdalens vildmark. Grundaren Lina hoppas att fler upptäcker konceptet:

– Det känns otroligt kul och hedrande att hamna med på den här listan! Jag tycker själv att företagsidéen är väldigt bra och tror och på den till 100 procent.

Finns ett stor behov

Enligt den unga företagaren är behovet av det No Connection har att erbjuda väldigt stort idag. Hon är övertygad om och att det kommer bli än större:

- Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera fler att våga gå från dröm till verklighet! Det viktigaste är bara att tro på sig själv, och inte lyssna FÖR mycket på andras åsikter.

Se hela listan här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.