podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Han blev Årets Företagare i Mora - för andra gången!

Publicerad 7 jun 2021
Året var 2004 när Jan Larsson korades till Årets Företagare för första gången. Nu, 17 år senare, får han ta emot det prestigefyllda priset igen.

Det var under Mora kommuns näringslivsfrukost som priset Årets Företagare delades ut i en direktsändning på kommunens hemsida. Med på plats var bland annat Företagarnas ordförande i Mora, Thomas Nielsen, och delade ut utmärkelsen. 

Och priset gick till Jan Larsson på Mora Contract Manufacturing AB. Jan är en känd lokal företagsprofil som redan 2004 blev tilldelad samma pris. Sedan dess har mycket hänt.

Ärvde familjebolag

Företagaren tog över en textilindustri som har gått i arv från hans farfar. Men efter en tid utvecklade han företaget vidare och gick in på en helt ny bana:

- Jag fick erbjudande att börja med legotillverkning och på den vägen blev det att vi hamnade i den här branschen, berättar Jan som tillägger att han alltid tyckt att teknik alltid intresserat honom.

Hyllas i nomineringen

Göran Malmsten, ordförande i juryn, läste upp en del av nomineringen som löd:

- Från att klipp i textil till att skära i metall och plast. Resan från textilindustin till högteknologisk produktion påbörjades för många år sedan. Och väv-Jan fortsätter att driva  och tuveckla sina företag med MCM i spetsen. Alltjämt med devisen att leverera problemlösningar. 

Fler nyheter från Företagarna