För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Två talangfulla ungdomar har utsetts i nätverket Vansbro Next

Publicerad 6 jul 2021
Vid utdelningen av Årets Företagare i Vansbro 2021 var det även två unga talanger som utsågs till ambassadörer för nätverket Vansbro Next.
Foto: Sofie Enander.

Under måndagen tilldelades Mattias Magnusson priset Årets Företagare i Vansbro men det var inte bara han som fick en ceremoni dagen till ära - även två unga drivna kvinnor. 

Vansbro Next är en sponsorgrupp för företag i Vansbro kommun med syfte att hjälpa unga talanger i deras satsning mot ett bestämt mål. Elise Käck Hermansson, simning, och Edith Viklund, friidrott, fick diplom och 12 000 kronor i prispengar var av Vansbro kommun för att de är ambassadörer för nätverket Vansbro Next, skriver DT.se.


Foto: Sofie Enander.

Elise Käck Hermansson är 15 år och är en mycket lovande simmare som på kort tid har kvalat in till SM.

- Mitt bästa simsätt är fjäril. Det är väl 50, 100 och 200 meter. Jag tränar varje dag sju dagar i veckan, säger hon till tidningen och fortsätter:

- Det blir väldigt många träningstimmar, det gäller att man har motivation och vilja att lägga ner mycket jobb. Mitt mål är att ta internationella medaljer.

16-åriga Edith Viklund tävlar också upp till SM-nivå och är en stjärna på längdhopp och tresteg. 

- Jag vill satsa och försöka bli så bra som möjligt. Just nu ligger jag fyra på Sverigelistan i tresteg och slog nyligen personligt rekord med en halvmeter. Man har ju stora drömmar, riktigt coolt vore att vara med på OS, säger hon avslutningsvis till DT. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna