headphones newspaper video-player

Två talangfulla ungdomar har utsetts i nätverket Vansbro Next

Vid utdelningen av Årets Företagare i Vansbro 2021 var det även två unga talanger som utsågs till ambassadörer för nätverket Vansbro Next.
Publicerad 6 jul 2021
Foto: Sofie Enander.

Under måndagen tilldelades Mattias Magnusson priset Årets Företagare i Vansbro men det var inte bara han som fick en ceremoni dagen till ära - även två unga drivna kvinnor. 

Vansbro Next är en sponsorgrupp för företag i Vansbro kommun med syfte att hjälpa unga talanger i deras satsning mot ett bestämt mål. Elise Käck Hermansson, simning, och Edith Viklund, friidrott, fick diplom och 12 000 kronor i prispengar var av Vansbro kommun för att de är ambassadörer för nätverket Vansbro Next, skriver DT.se.


Foto: Sofie Enander.

Elise Käck Hermansson är 15 år och är en mycket lovande simmare som på kort tid har kvalat in till SM.

- Mitt bästa simsätt är fjäril. Det är väl 50, 100 och 200 meter. Jag tränar varje dag sju dagar i veckan, säger hon till tidningen och fortsätter:

- Det blir väldigt många träningstimmar, det gäller att man har motivation och vilja att lägga ner mycket jobb. Mitt mål är att ta internationella medaljer.

16-åriga Edith Viklund tävlar också upp till SM-nivå och är en stjärna på längdhopp och tresteg. 

- Jag vill satsa och försöka bli så bra som möjligt. Just nu ligger jag fyra på Sverigelistan i tresteg och slog nyligen personligt rekord med en halvmeter. Man har ju stora drömmar, riktigt coolt vore att vara med på OS, säger hon avslutningsvis till DT. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter