headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Krisen knäckte inte företagen - De knäckte krisen

Det sägs att Corona tagit knäcken på handeln. Flera handlare i Hedemora och Säter vittnar om något annat - försäljningen har ökat jämfört med förra året.

- Generellt har det varit en bra handelssommar för Hedemorabutikerna. Det är inget snack om saken. Sedan finns det undantag givetvis, säger Daniel Erlandsson, vd på Din Elonbutik och ordförande för Företagarna Hedemora.

Daniel Erlandsson nämner flera tänkbara faktorer, dels är det fler som har semestrat i Sverige i år vilket har gjort att fler handlat i södra Dalarna, dels har människor försökt att undvika platser där det normalt sett är mycket folk, exempelvis i köpcentrum och då valt att handla mer lokalt i mindre butiker som man kanske vanligtvis inte handlar på.

Gemensamt för flera butiker har varit en tuffare inledning av Corona-våren som sedan vänt. Med justeringar som anpassade öppettider för minskad risk för smittspridning eller ändrad prisstrategi har butiker lyckats få ett uppsving i försäljningen. 

Både Daniel Erlandsson och Agnetha Hölke, som är ekonomiansvarig på Lidéns möbler i Säter lyfter förändrade köpmönster där vissa varor ökat markant i försäljningen såsom hårklippare, frysboxar, trädgårdsmöbler och renoveringsmaterial -  till följd av att folk stannat hemma.

Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap