För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper blir Företagarnas nya regionchef i Dalarna

Publicerad 6 nov 2018
-Det ska bli väldigt spännande att arbeta tillsammans med företagare i hela Dalarna för att stärka företagsklimatet. Fler företagare ska kunna bli framgångsrika i sitt företagande, det vinner hela samhället på, säger Eva Cooper, tillträdande regionchef för Företagarna Dalarna.

Eva Cooper är i dag regionchef för Företagarna Gävleborg, och kommer nu att leda det dagliga arbetet i båda dessa län. Regionchefens uppgifter är att driva lokal, regional och nationell företagarpolitik och opinionsbilda i angelägna företagarfrågor. Eva Cooper har tidigare varit politisk redaktör för Hudiksvalls tidning samt public affairs-konsult på New Republic där hon bland annat arbetat med arbetsmarknads- och utbildningsfrågor samt regional tillväxt. Hon har även egen erfarenhet av företagande.

– Vi är väldigt glada över att få Eva Cooper till Dalarna, hennes gedigna erfarenhet av opinionsbildning behövs!, säger Karin Ringsby, ordförande Företagarna Dalarna.

Lisbeth Hedin-Sahlin kommer att fortsätta arbeta som regionchef, tillsammans med Eva, för Dalarna fram till sommaren. I samband med att Eva Cooper kliver in i Dalarna kommer också en regionsamordnare att rekryteras som kommer att arbeta med att ge information och stöd till Företagarnas lokala föreningar i både Dalarna och Gävleborg samt service till Företagarnas medlemmar

- En annan del av mitt uppdrag är att synliggöra de segrar vi gör. Där finns stora utvecklingsmöjligheter, inte minst vad gäller kommunikationen i sociala medier och i digitala kanaler. Genom att få fler att uppmärksamma våra politiska segrar så tydliggörs också värdet av att vara medlem. Vi ska vara dala-entreprenörernas röst i samhällsdebatten! avslutar Eva Cooper.

Kontakt:
Eva Cooper, eva.cooper@foretagarna.se, 0708-10 17 83
Karin Ringsby, karin.ringsby@ringsby.se , 0706-03 39 00

Fler nyheter från Företagarna