För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En snabbare väg till jobb

Publicerad 17 okt 2017
Tack vare projekt i Falun har Mazen Ghannoum från Syrien fått jobb som produktionstekniker. – Nu är det fokus på alla potentiella möjligheter för att få människor i arbete, säger Sanna Melin, samhällsinformatör på Falu kommun.

Högkonjunkturen fortsätter och företagens planer på att anställa är hög. Dalarna har fått ett välbehövligt tillskott av arbetskraft i form av personer från andra länder. Många av dem har akademisk utbildning.

I juni 2016 startade Falu kommun ett projekt tillsammans med Företagarna Dalarna som fått namnet "Hur svårt kan det va". Med kort startsträcka ska den nyanlända och företagaren träffas och förutsättningslöst lära känna varandra.

- Initiativet "Hur svårt kan det va" består i dag av ett nätverk av aktörer och arbetsplatser i Falun som verkligen vill möta nya Falubor för att inventera kompetenser och akademisk bakgrund, berättar näringslivschef Linda Wallin.

Falu kommun har tillsammans med bland andra Arbetsförmedlingen och Högskolan Dalarna jobbat vidare med matchningen vilket lett till att ett 30-tal personer fått jobb och ungefär lika många praktik.

Läs hela artikeln i Dalademokraten >>

Taggar
Fler nyheter från Företagarna