För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Malmö har miljardmål

Publicerad 29 maj 2024
Filip Alexanderson klev självsäkert upp på scenen när han överraskades med priset på Företagarna Malmös utdelning. ”Nu tar vi oss hela vägen till Sverigefinalen”, ropade han till publikens jubel.
Foto: Em Kjellberg

Det var drivkraften att kunna förändra som låg bakom beslutet att bli egenföretagare. Nu driver han Solidx som har fem dotterbolag, där samtliga verkar inom bemanningsbranschen.

– Jag ville förändra en förlegad bransch som i mångt och mycket är tråkig, vi har gjort den sexigare, säger Alexandersson.

Den unga företagaren beskriver en verksamhet som gynnar konsulterna, med 20-30 000 kronor extra betalt per månad. Något som han säger leder till färre interna chefer och fler rekommendationer från konsulter som stannar kvar länge. 

– Det har blivit en positiv spiral som i dag har lett till cirka 200 anställda, säger Alexandersson och tillägger:

– Vår tillväxt som är helt organisk, utan externt kapital, gör mig stolt. Och vi växer fort – 350 procent på tre år som noterade.

Företagets framtidsvisioner är spikade – de ska fortsätta växa. Planen är att ge sig ut på ännu fler marknader samtidigt som de ska förvärva nya företag. Solidx har dessutom gått ut med ett miljardmål inom en medellång sikt.

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Att lita på sig själv, vara ödmjuk och dra till sig de bästa, avslutar Alexandersson.

Fler nyheter från Företagarna