För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kommunstyrelsen avbryter affären med Destination Tärnö

Publicerad 19 sep 2023
Med en majoritet på 9 mot 6 röster kom beskedet under tisdagseftermiddagen. Kommunen backar trots att ett avtal tidigare var på plats. Det slutgiltiga beslutet kommer att fattas av kommunfullmäktige den 2 oktober, då de 51 ledamöterna ges möjlighet att lämna sina röster och därmed avgöra Tärnös framtid.

Politikerna i kommunstyrelsen har nu beslutat att avbryta affären med företagarna som har bedrivit verksamhet på Tärnö i flera år. Efter omröstning och votering blev resultatet klart: med siffrorna 9-6 beslutades det att stoppa försäljningen av fastigheterna och köpeavtalet ska därmed inte signeras.

Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna röstade för att avbryta affären. vilket innebär en förändring i Sverigedemokraternas ställningstagande sedan beslutet om försäljningen togs år 2019. Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet röstade däremot för att fullfölja försäljningen.

Fler nyheter från Företagarna