För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mercell ger dig koll på upphandling

Publicerad 9 mar 2023
Offentlig sektor annonserar ut omkring 20 000 upphandlingar per år inom 98 olika branscher. Det kan kännas övermäktigt att navigera igenom dessa, därför finns Mercell. De ger kunden full koll på offentliga upphandlingar

Det inkommer under fem anbudsgivare per upphandling i genomsnitt, vilket gör att möjligheterna att vinna affären är goda. I början av mars 2023, under Företagarna region syds temavecka om offentlig upphandling, har Malmö stad 23 pågående avtal. Det senaste året har de genomfört 207 offentliga upphandlingar.

– Du har 25 procent chans att vinna en upphandling bara du ger dig in och lämnar anbud. Faktum är att när man sätter sig in i det här ämnet så inser man att det finns enorma möjligheter att göra affärer. Det är jätteroligt med offentlig upphandling, säger Fredrik Kristiansson från Mercell.

Den offentliga affären erbjuder långa kontrakt och säkra betalningar. Det gör den till ett tryggt val i osäkra tider.

– Våga ge dig ut och ställa frågor, säger Kristiansson.

Mercell är en av Europas ledande leverantörer inom sitt område. De samlar alla publicerade upphandlingar på ett ställe i en databas. Tjänsten ser till att leverantörerna får de mest relevanta uppdragen utan att missa potentiella affärer. Mercells upphandlingskoll är Sveriges mest använda bevakningstjänst för offentliga upphandlingar. De förmedlar offentliga upphandlingar i hela Norden och har kontor i sju länder.

 – Du kan enkelt söka på bransch, ort eller specifika företag, säger Kristiansson.

Företagarnas medlemmar har upp till 20 procent rabatt på Mercells tjänster.

Fler nyheter från Företagarna