För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Johannes Danielsson är Årets Unga Företagare i Herrljunga

Publicerad 1 mar 2024
Johannes Danielsson, grundaren av 888 ent AB, till vardags Vedeldspizzan, har revolutionerat pizzabranschen i Herrljunga kommun och dess grannkommuner, med sin passion och innovativa affärsutveckling. Vi bad honom att berätta lite om sitt företag, sina framgångsfaktorer och framtidsvisioner.
Johannes Danielsson är med sitt företag 888 ent AB (Vedeldspizzan) Årets Unga Företagare i Herrljunga


Vad var det som fick dig att bli företagare?

–  Jag tycker att det är otroligt viktigt att följa sina drömmar och utmana sina rädslor. Att inte låta rösterna i huvudet stoppa en från att våga växa och utmana sig både företagsmässigt och personligt. Att göra det man tycker om och är bra på för att sedan inspirera andra att kunna sprida glöd vidare till kommande generationer.


Berätta om ditt företag!

– Företaget bedriver i första hand cateringverksamhet med vedugnsbakade pizzor från foodtruck. Även andra foodtrucks har byggts med inriktning på festivaler och stora sällskap. Från den utgångspunkten har även företaget kunnat skapa premiär för Herrljungas första matfestival. Och planerar även inom kort att öppna ny restaurang med vedugnsbakade pizzor.


Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi fokuserar på hållbara och lokala samarbeten när det kommer till inköp av våra livsmedel. Med knappt något som helst matsvinn överhuvudtaget (mindre än ca 5%).


Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att jag tagit steget utanför bekvämlighetszonen och vågat ta risker, och lyckats uppnå mål på väldigt kort tid på grund av att jag aktivt och kreativt jobbat med det jag brinner för.


Berätta om företagets framtidsvisioner.

– Visionen är att kunna fortsätta växa och kunna skapa nya mål för företagets ambition framåt och skapa en ännu stabilare utgångspunkt för nya verksamheter att ta plats på marknaden.


Vilka är dina bästa företagartips?

– Våga utmana dina rädslor. Och lägg din energi på det som får dig själv att växa som person. Låt inte andras åsikter stoppa dig från att leva ditt eget liv och bygga dina egna framtidsdrömmar.


På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Lokala samarbeten och minimum waste.        

Juryns motivering:

Johannes Danielsson, grundaren av 888 ent AB, till vardags Vedeldspizzan, har revolutionerat pizzabranschen i Herrljunga kommun och våra grannkommuner – med sin passion och innovativa affärsutveckling.

Genom att kombinera traditionell teknik med modern marknadsföring har han etablerat Vedeldspizzan som en framträdande aktör, vilket bevisades genom hans framgångar i Pizza SM och över 250 bokade events på ett år.

Johannes engagemang för lokalsamhället, demonstrerat genom arrangemangen ”Herrljunga matfestival” och ”Sveriges största pizzabuffe”, samt hans visionära projekt som Pizzafabriken och en egenkomponerad och sanslöst god tomatsås, visar på hans exceptionella entreprenörskap och förmåga att förena gemenskapen.

Vedeldspizzan och Johannes Danielsson är därför en välförtjänt mottagare av Årets Unga Företagare 2023 i Herrljunga kommun, en inspiration för unga företagare.

Fler nyheter från Företagarna