För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rikard Hansson - Hanssons Hus AB är Årets Företagare i Ulricehamn

Publicerad 7 maj 2024
Med sitt företag Hanssons Hus AB är Rikard Hansson Årets Företagare i Ulricehamn. Han blev även Årets Unga Företagare 2021.                                      – Att vi skapar hem åt så många varje år samt att vi påverkar branschen kring hållbarhetsfrågor dagligen med nya lösningar och optimeringar gör mig stolt, säger Rikard, som berättar mer om verksamheten och delar med sig av sina bästa företagartips.
Fotograf: Emma Ekstrand

Vad var det som fick dig att bli företagare?

–Viljan av att skapa något själv och kunna påverka både vägval för bolaget samt kunna påverka branschen i stort, samt en stor mängd nyfikenhet!

Vad gör ditt företag?

– Vi är en bygg och fastighetskoncern som verkar mellan Uppsala och Malmö med huvudkontor i Ulricehamn. Vi utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter och är ca 125 anställda inom koncernen.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi är väldigt nyfikna och vågar testa våra egna idéer, det ihop med stort engagemang från personalen så blir vi väldigt unika.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att vi skapar hem åt så många varje år samt att vi påverkar branschen kring hållbarhetsfrågor dagligen med nya lösningar och optimeringar.

Hur ser framtidsvisionerna ut?

– Vi har målsättningen om att fortsätta med det vi gör idag och över tid bygga ett större fastighetsbestånd för att kunna utveckla och stötta med bostadsbehovet. Primära visionen är att få ner co2 påverkan!

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Att vara nyfiken och våga gå sin egen väg oavsett bransch tro på det man har som vision och filosofi.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Högst upp på listan, vi har inte en hållbarhetsstrategi. Vi har en Hållbar affärsstrategi.

Juryns motivering:

Rikard Hansson är ett föredöme som från dag ett satsat och tänkt utanför traditionella mönster. Kvalitet och leveransförmåga i både projekt och processer, vilket utvecklat företaget till ett miljardbolag med hög lönsamhet och stora framgångar i en tuff bransch och tuff konjunktur. En sann Ulricehamnare som med stor omsorg för både lokala och nationella fastigheter visar prov på god känsla för kvalitet och arkitektur. Egenskaper som fortsätter skapa tillväxt och mycket god lönsamhet.

 

Rikard går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

 

Se alla övriga finalister:

 

Fler nyheter från Företagarna