För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ägarna bakom Kuling Rehab & Hälsa AB är Årets Företagare i Lysekil

Publicerad 10 maj 2024
Med sitt företag Kuling Rehab & Hälsa AB är Ingrid Browaldh, Madelaine Holmqvist, Eva-Carin Martinsson, Caroline Karlsson, Therese Holm, Ann- Helen Mattsson och Charlotte Klang Olsson Årets Företagare i Lysekil. Vi bad Charlotte att berätta lite om verksamheten och avslöja några av företagets framgångsfaktorer.


Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Det som fick mig att bli företagare var min passion för att främja hälsa och välmående, samt min vilja att göra en positiv skillnad i människors liv. Jag såg möjligheten att skapa en verksamhet som kunde hjälpa människor att må bra både fysiskt och mentalt och jag ville utmana mig själv genom att prova nya saker och ta ansvar för en sådan viktig uppgift. Att få driva Kuling har varit det roligaste och mest utmanande jag någonsin gjort och det är oerhört inspirerande att arbeta tillsammans med fantastiska medarbetare och kunder varje dag.

Berätta lite om verksamheten!

– Kuling är en hälsoverksamhet i Lysekils kommun som i över 30 år har erbjudit en kombination av förebyggande insatser och rehabilitering insatser . Vi arbetar också med att skapa friska arbetsplatser genom våra tjänster. Vår holistiska syn på hälsa, med fokus på både kropp och knopp, samt vår passion och arbetsglädje, gör oss till en ledande aktör inom hälsa och välmående i regionen.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Kuling sticker ut genom vår helhetssyn på hälsa och vårt breda utbud av tjänster. Under 30 år har vi framgångsrikt kombinerat förebyggande insatser med rehabilitering, vilket gör att vi kan hjälpa alla människor, sjuka som friska människor. Vårt arbete med att skapa friska arbetsplatser är en annan unik aspekt, där vi genom samarbeten med lokala företag bidrar till minskad sjukfrånvaro och ökad produktivitet. Dessutom är vår passion och arbetsglädje tydligt märkbar och smittar av sig på våra kunder, vilket skapar en inspirerande miljö där de kan utmana sig själva och må bra i både kropp och själ.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Det som gör mig mest stolt i vårt företagande på Kuling är den enorma skillnad vi gör för så många människor i Lysekils kommun. Vi har haft privilegiet att få vara en del av våra kunders resor mot ett friskare och mer välmående liv, oavsett deras ålder, socioekonomiska bakgrund eller etnicitet. Vår verksamhet är inkluderande och tillgänglig för alla, från unga till äldre, och vi arbetar med en stark övertygelse om att alla människor ska ha möjlighet och förutsättningar att få den hjälp de behöver för att må bra. Att se våra kunder utmana sig själva, uppnå sina hälsomål och förbättra sin livskvalitet är en oerhörd källa till stolthet och motivation för oss. Det är denna positiva påverkan på människors liv som driver oss att fortsätta utveckla och förbättra vår verksamhet varje dag.

Berätta om företagets framtidsvisioner!

– Vår framtidsvision på Kuling är att fortsätta driva verksamheten framåt och möta de ständigt föränderliga behoven inom hälsa och välmående. I en tid där hälsa aldrig har varit mer i fokus, strävar vi efter att fortsätta se hela människan som en unik individ. Vi tror inte på universallösningar, utan att varje person behöver en skräddarsydd approach för att uppnå sina hälsomål. Med den otroliga kompetens och bredd vi har i vår verksamhet, ser vi fram emot att utveckla och förfina våra tjänster för att kunna erbjuda ännu bättre stöd och vägledning till våra kunder. Vi vill vara ledande inom hälsa och välmående, och fortsätta skapa inspirerande och hälsosamma miljöer där varje individ kan utmana sig själv och växa. Vår ambition är att förbli en tillgänglig och inkluderande plats för alla människor, oavsett ålder, bakgrund eller socioekonomiska förutsättningar, och att fortsätta göra en betydande skillnad i människors liv.

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Mitt bästa företagartips är att våga prova nya saker och att inte vara rädd för att be om hjälp från så många källor som möjligt. Var ödmjuk och prestigelös i ditt ledarskap och se till att ha roligt på vägen. Mina medarbetare och kunder är otroliga inspirationskällor, och att jobba hälsosamt och balanserat är viktigt eftersom vi bara har ett liv. Att driva företag är det roligaste och mest utmanande som finns, och att omfamna dessa utmaningar med nyfikenhet och glädje är nyckeln till framgång.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– På Kuling arbetar vi med hållbarhet på flera nivåer och vår övergripande filosofi är att hållbarhet handlar om att främja långsiktig hälsa och välmående. Vår verksamhet är utformad för att vara ett stöd för människor att ta hand om sin hälsa, oavsett om de är friska eller sjuka. Att ta hand om sin hälsa är i sig en hållbar insats, eftersom det bidrar till ett längre, friskare och mer produktivt liv. Vi engagerar oss också aktivt i samhällsutbildning, där vi erbjuder viktig information till både yngre och äldre om hur man bäst tar hand om sin hälsa och vad man själv kan göra för att må bra. Genom våra föreläsningar och workshops hjälper vi människor att förstå vilka åtgärder de kan vidta själva och vilka resurser som finns tillgängliga för dem. Detta är en hållbarhetsinsats som inte bara förbättrar individers livskvalitet, utan också minskar belastningen på vården och samhällets resurser. Ur ett ekonomiskt perspektiv är vårt arbete också hållbart. Vi vet att kostnaderna för samhället ökar när människor inte mår bra. Genom att främja hälsa och förebygga sjukdomar bidrar vi till minskade sjukvårdskostnader och en friskare, mer produktiv befolkning. Vår helhetssyn på hälsa, med fokus på långsiktiga resultat och individuell anpassning, säkerställer att vi gör en positiv och hållbar skillnad i samhället. Sammanfattningsvis är hållbarhet en central del av vår verksamhet på Kuling, där vi ständigt arbetar för att främja både individuell och samhällelig hälsa på ett långsiktigt och ekonomiskt ansvarsfullt sätt.

Juryns motivering:

Årets företagare har tillsammans lyckats skapa en hälsosam och inspirerande miljö. Kunderna får hjälp att utmana sig själva och må bra i både kropp och knopp. Passionen och viljan att främja hälsa och välmående förtjänar definitivt att uppmärksammas och belönas. Med över 30 års fokus på rehabilitering och hälsa och med synlig arbetsglädje är ni värdiga vinnare av Årets Företagare 2023.

 

Nu går de vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

 

Se alla övriga finalster:

Fler nyheter från Företagarna