För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ingemar Österling är Årets Företagare i Svenljunga

Publicerad 10 jun 2024
Med sitt företag Ingemars Mekaniska AB är Ingemar Österling Årets Företagare i Svenljunga. Vi bad Ingemar att berätta lite om verksamheten, avslöja några framgångsfaktorer och att dela med sig av sina bästa företagartips.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

–  Har vuxit upp på en bondgård och det är en frihet när man driver eget företag och får göra det man brinner för och är bra på (jag var inte jättebra i skolan).

Vad gör ditt företag?

–  Vi är servicelämnare åt Komatsu skogsmaskiner med allt vad det innebär såsom service och reparationer av både nya och äldre maskiner samt ombyggnationer av de som önskar det. Vi reparerar även stenkrossar ute i fält och underhåller gräv- och hjullastarskopor. Samt diverse smidesarbeten hos kunder och i verkstaden.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

–  Vi har ofta snabb service och ställer alltid upp för våra kunder.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

–  När våra kunder är nöjda och även våra anställda.

Hur ser framtidsvisionerna ut?

–  Jag hoppas att vi kan växa lite till och att vi kan hitta intresserade ungdomar som önskar jobba i vår bransch. Vi har duktiga medarbetare men kan behöva ytterligare ett par stycken inom en snar framtid. Önskar också att sönerna vill ta över och att de skall få det stödet de behöver för att kunna göra det.

Vilket är ditt bästa företagartips?

–  Att inte vara rädd för nya utmaningar, utan lita på sitt omdöme och inte vara rädd för att fråga om man är osäker.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

–  Vi försöker alltid se om det går att reparera om det är ekonomi i det hela .

Juryns motivering:

Ett familjeföretag som arbetar lösningsorienterat. Med stort allvar sätter de även höga mål vad gäller miljöarbete och socialt ansvar.
Med god ekonomi och bra tillväxt säkerställer de en trygg arbetsplats.
Ett utmärkande drag för verksamheten där alla medarbetare strävar åt samma håll. Med hög flexibilitet och lösningar tillsammans med kunden, är ingenting omöjligt.
 
 
Ingemar går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

 

Se alla övriga finalister:

Fler nyheter från Företagarna