För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Martin & Gunnel Carlsson är Årets Företagare i Vårgårda

Publicerad 3 jul 2024
Med sitt företag Göta Neon Skyltsupport AB har Martin och Gunnel Carlsson utsetts till Årets Företagare i Vårgårda. Vi bad Gunnel berätta lite om verksamheten, framgångsfaktorer och dela med sig av sina bästa företagartips.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Mycket var nog tillfällighet, nyfikenhet och ett ”driv” att göra annorlunda och bättre.

Berätta lite om företaget!

– Företaget bedriver i dag verksamhet inom tillverkning och montering av alla typer av skyltar, inomhus och utomhus, belysta och obelysta, bildekorer, lastbilsfoliering, arenareklam, namnskyltar, tillgänglighet med mera.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi strävar alltid efter att hålla en hög servicenivå. Vi lägger stor vikt på det personliga mötet. Vi träffar gärna våra kunder ute på plats, där vi gör en genomlysning av vad kunden har för behov. Sedan hjälper vi våra kunder från idé till färdig skyltning, med förslag original/logo, genom bygglovsprocess, markarbeten och hela vägen fram till montering av de nya skyltarna. Vi hjälper även till med trycksaker och annat profilmaterial/expo för mässor och liknande. Det gör att våra kunder kan ha en enda leverantör hela vägen.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– När kunderna kommer tillbaka med positiv ”feedback”, att de är nöjda med vad vi och vår personal har levererat.

Berätta om företagets framtidsvisioner!

– Vi står inom några år inför ett generationsskifte, som vi har börjat att lägga grunden för. Vi behöver utöka vår produktionsyta för att möta kommande produktionsutveckling. Vi kommer även att på sikt behöva kompetensförsörja den delen i produktion och nyanställa.
 

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Att vara förberedd och påläst, skaffa sig kunskap innan man startar företag. Att omge sig med bra medarbetare, personalen är vårt bästa och viktigaste verktyg, där vi försöker att vara ”VI” ändå med ett tydligt ledarskap.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Vi strävar efter att arbeta efter SAM- Systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi försöker även att bevaka marknaden för att hitta de bästa materialen till vår tillverkning för att så långt det är möjligt, minimera miljöpåverkan.

Juryns motivering:

Årets företagare är två personer som mycket väl uppfyller kriterierna för årets företagare i Vårgårda.
Årets företagare personifierar ett gott företagande.
Genom kundfokus, hög servicenivå, personligt engagemang i föreningslivet.
Stöttning av ideella verksamheter och bedriver verksamhet med god lönsamhet och hög
kundnöjdhet.
Förutom allt detta så ser de till att Vårgårda är väl skyltat.
 

 

Martin och Gunnel går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

Se alla övriga finalister:

 
Fler nyheter från Företagarna