För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Teo Lillevars - Prefabtrappan Sverige AB är Årets Företagare i Herrljunga

Publicerad 26 feb 2024
Teo Lillevars företag Prefabtrappan Sverige AB säljer, projekterar och tillverkar betongprodukter, främst trappor, till offentliga och kommersiella fastigheter. Nu har han tilldelats utmärkelsen Årets Företagare i Herrljunga.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

Vi lockades av utmaningen att åstadkomma ett företag med högre ambitioner av både trivsel, kvalitet och produktivitet. Med vår samlade kunskapsbank och erfarenhet såg vi en stor möjlighet att förverkliga detta.


Vad gör ditt företag?

-Vi säljer, projekterar och tillverkar betongprodukter, främst trappor, till offentliga och kommersiella fastigheter.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?  

- Då vi är fem delägare av 20 anställda, har vi möjlighet att vara goda exempel och inlyssnande chefer i samtliga delar av verksamheten. Vi är specialister med genomgripande stor branscherfarenhet.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

- Vi har skapat 20 arbetstillfällen på sex år och skapat en sund kultur med en mycket aktiv och engagerad personal.

Berätta om företagets framtidsvisioner.

- Då branschen nu upplever en nedgång i konjunktur, förbereder vi oss för den kommande uppgången i byggsektorn.

Vilket är ditt bästa företagartips?

- Var en bra förebild och vara mån om din personal. Var beredd att dela med sig av goda resultat.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

- Vi har nyligen investerat i solcellsanläggning som har 40% överproduktion på årsbasis, uppmuntrar medarbetare att köra elbil genom fri laddning. Återbruk av spillmaterial. Optimerar transporter. Samarbetar med underleverantörer för att minska Co2 avtrycket.

Juryns motivering:

Årets företagare, har trots de utmaningar som pandemin medförde visat att tillväxt och innovation går hand i hand även i en hårt konkurrensutsatt bransch. Med sina rötter djupt förankrade i den lokala marknaden, har de visat att närhet och lokalt engagemang är mer relevant än någonsin. Genom att inte bara sätta sina produkter i första rummet, utan också sin personal, har Prefabtrappan bevisat att en modern och framåtblickande personalpolitik är nyckeln till framgång. I en tid präglad av osäkerhet och förändring har Prefabtrappan stått stadigt och blickat framåt, vilket gör dem mer än värdiga titeln som årets företagare. Grattis till utmärkelsen Årets Företagare 2023 i Herrljunga, Prefabtrappan!

Fler nyheter från Företagarna