För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

AI och den svenska arbetsplatsen - ett ämne som väcker nyfikenhet

Publicerad 19 apr 2024
Över 80 personer deltog på lunchföredrag om AI och hur det kan användas i praktiken. Efter lunch och mingel guidade Staffan Olsson från Företagarna Mölndal deltagarna igenom historia, utmaningar och möjligheter med AI.
Lunchträffen arrangerades av Mölndals stads näringslivsenhet och Företagarna Mölndal.

Företagarna Mölndals ordförande Karolina Flink Berndtsson var på plats och bjuder nedan på en AI-genererad sammanfattning av föreläsningen.

– Kul att testa och ett fantastiskt sätt att få inspiration tycker jag, men trots upprepade försök att göra texten personlig och lite mer informell, så hade jag svårt att tycka att den blev bra, säger Karolina.

Läs och se vad du tycker om Karolinas AI-genererade text:

"Jag hade nöjet att delta i en informativ lunchföreläsning igår, arrangerad av Mölndals stads näringslivsenhet i samarbete med Företagarna Mölndal. Ämnet för diskussion? AI och dess påverkan på den svenska arbetsplatsen.

Under sessionen fick vi en konkret och praktisk förståelse för hur AI kan användas i våra dagliga verksamheter. Från att öka effektiviteten till att stärka konkurrenskraften på marknaden, fördjupade vi oss i de olika lösningar som finns tillgängliga och hur de kan integreras smidigt i vår arbetsmiljö.

En höjdpunkt var utforskningen av Copilot for Microsoft 365, där vi fick insikt i hur denna teknologi kan revolutionera våra arbetsflöden. Föreläsaren navigerade skickligt genom vad AI verkligen innebär och erbjöd värdefulla insikter om dess tillämpningar och tillgänglighet.

Det som verkligen berikade upplevelsen var den engagerande frågestunden som följde, vilket möjliggjorde djupare diskussioner och förtydligande av nyckelbegrepp. Dessutom var möjligheten att ansluta med andra yrkesverksamma över en lätt lunch en extra bonus!

Ett stort tack till Mölndals stads näringslivsenhet och Företagarna Mölndal för att ha organiserat en så upplysande händelse. Det är initiativ som dessa som rustar oss för att ligga i framkant i en ständigt föränderlig miljö. Ser fram emot att implementera dessa nyfunna insikter i vår arbetsplats!"

Staffan Olsson från Företagarna Mölndal  gav konreta exempel på hur vi kan använda AI på våra arbetsplatser.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna