podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Energi och engagemang under årets styrelseinspiration

Publicerad 13 nov 2023
Drygt 60 förtroendevalda från Företagarnas olika lokalföreningar i Västra Götaland träffades nyligen för årets styrelseinspiration, ett event som arrangeras årligen för de som arbetar ideellt i våra föreningar. Det blev två energigivande dagar på fantastiska Grand Hotel i Alingsås.
Härlig energi under styrelseinspirationen!

Att vara förtroendevald inom Företagarna innebär att man brinner för att påverka och bidra till ett bättre företagarklimat samt skapa nätverk och bra förutsättningar för att fler skall lyckas bli framgångsrika i sitt företagande. Som ett litet tack för all tid våra fantastiska förtroendevalda lägger på sitt ideella arbete, bjuder vi årligen in dem till det här eventet, med övernattning på hotell, god mat och ett relevant och intressant program. Det är ett uppskattat inslag för våra förtroendevalda, som fyller på energikontot och som brukar ge många nya idéer att ta med i sitt föreningsarbete och i sitt företagande.

006-737-styrelseinspiration2023-situationer-x4.jpg

Fullt engagemang när verktyget "situationer" testades och deltagarna fick resonera sig fram till vilka sätt som är bra att agera på om olika situationer uppstår inom en styrelse. Syftet  med verktyget är att få en samsyn kring hur vi agerar och bemöter varandra inom Företagarna och det kan även användas tillsammans med kommunernas politiker och tjänstemän, i syfte att få en bra dialog.

På kvällen blev det mingel och sedan avnjöts en riktigt god middag på Grand Hotel. Allt under livliga diskussioner - det finns mycket att prata om, både kring det egna företaget och föreningsarbetet! Ett platsbyte mellan huvudrätten och efterrätten gav möjligheten att lära känna ännu fler föreningskollegor.

Från Företagarna riks hade vi med oss tre stjärnor som hjälpte oss med några av våra workshops; Oliver Bergwerf, Suzanne Asserholt och Erik Östman. Erik höll även en intressant dragning om Företagarnas politiska arbete med regelförenkling.

006-737-styrelseinspiration2023-workshops-x4.jpg

Under dag två blev det mycket fokus på erfarenhetsutbyte, både under en walk'n'talk i kaféstaden Alingsås och i valfria workshops. Frågor som exempelvis "energi och glädje i styrelsearbetet" och "event som lockar"diskuterades och det är fantastiskt så många bra idéer som uppstår när våra förtroendevalda träffas!

Stort tack till alla som deltog och gjorde detta till två givande dagar och varmt tack till alla på Grand Hotel Alingsås för fantastiskt värdskap!

/Mikael, Linda, Peter, Soroush, Lukas och Lotta på Företagarna Västra Götaland

 

Fler nyheter från Företagarna