För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Tidaholm heter Julia Staf

Publicerad 6 nov 2023
Nyligen utsågs Julia Staf, med sitt företag Memories by Julia, till Årets Unga Företagare i Tidaholm.                                                                                              – Min familj har alltid varit skeptisk och folk runt omkring mig har ifrågasatt hur man ska kunna leva på att vara fotograf. Men jag har alltid haft en tydlig vision och målbild, säger Julia.
Julia Staf är Årets Unga Företagare i Tidaholm

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Jag ville prova om det gick att tjäna pengar samtidigt som jag hade roligt! Jag har alltid varit en person som går in med hela min själ i saker som ligger mig varmt om hjärtat, så jag har sedan barnsben alltid fått höra att "du kommer bli något när du blir stor" för att jag alltid varit så driven, engagerad och med stor vilja i saker och ting, vilket speglar sig i min entreprenörsresa. Min entreprenörsresa började som ett UF-företag där jag ville se om det gick att tjäna pengar på min hobby. Jag startade mitt UF-företag själv under sista året på naturlinjen på gymnasiet, så det krävdes mycket vilja och beslutsamhet för att klara av både studierna och att jobba själv med det lyckade företaget, som dessutom fick omvandlas till enskild firma innan jag hunnit ta studenten. En extra morot i hela min entreprenörsresa har dessutom varit att min familj varit skeptiska och hellre tyckt att jag skulle använda mina betyg till att studera vidare, för att "man inte kan leva som fotograf".

Kan du kort beskriva din verksamhet?

– Memories By Julia AB är en specialiserad fotografverksamhet där vi erbjuder kunden det lilla extra. Med egen inramningsverkstad är vi en av få fotografer i Sverige som erbjuder våra egna handgjorda fotoprodukter. Vi har kunder från hela världen som besöker vår ateljé i Tidaholm och håller även i utbildningar för andra fotografer.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Det viktigaste för oss på Memories By Julia är att skapa en unik kundupplevelse och ett helhetskoncept som är det lilla extra för kunden. Vi sticker ut från mängden fotografer för att vi hela tiden är innovativa samt skapar nya koncept och idéer för att hela tiden vara det självklara valet som fotograf i en marknad där alla kan vara proffs.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Min entreprenörsresa! Att jag såg möjligheter istället för utmaningar redan som 18-åring och vågade följa min magkänsla och det jag verkligen drömde om. Min familj har alltid varit skeptisk och folk runt omkring mig har ifrågasatt hur man ska kunna leva på att vara fotograf. Men jag har alltid haft en tydlig vision och målbild. Jag vill inte sitta där när jag är gammal och tänka "varför gjorde jag inte det där!".

Berätta om företagets framtidsvisioner

– Memories by Julias framtidsvision är att bli det självklara valet även på företagssidan. Vi har fram tills idag mest fokuserat på privatpersoner som vår målgrupp men kommer inom de närmsta månaderna även utveckla företaget med ett nytt koncept där vi blir en komplett digital mediabyrå för att på så sätt även kunna expandera och få in företagskunder. Med detta i sikte kommer även jakten på en större lokal där vi kan bygga upp ett mediaimperium och kontorshotell för att på så sätt få alla tjänster vi erbjuder våra kunder "in house".

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Att alltid se nya möjligheter istället för motgångar. Att alltid vara hungrig på att testa något nytt, utveckla eller prova något annat. Man måste älska problemlösning om man driver eget företag. Kan jag, så kan du!

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten? :

– Hållbarhet är något som vi hela tiden jobbar med att förbättra. Framför allt när det kommer till materialval och för att sträva mot en minskad miljö- och klimatpåverkan.

Juryns motivering:

Årets Unga Företagare i Tidaholm 2023 är trots sin ringa ålder en rutinerad företagare. En entreprenörresa utöver det vanliga, som tog sin fart som Ung Företagare i gymnasiet. Årets Unga Företagare i Tidaholm är en driven, ambitiös och uthållig företagare som skapat en unik helhetslösning i sin bransch. I en bransch där alla kan vara proffs, här hittar vi vår entreprenör, alltid med nya möjligheter och nya idéer till att utvecklas. Entreprenören, Årets Unga Företagare 2023 lockar kunder från hela världen till Tidaholm, genom sin unika nisch sticker Julia Staf ut och sätter sitt företag Memories By Julia från Tidaholm på kartan.

 

Fler nyheter från Företagarna