För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

”Sjukvårdsförsäkringen är livsavgörande för min business”

Publicerad 16 mar 2023
En av de populäraste förmånerna bland våra medlemmar är Garant sjukvårdsförsäkring. Vi träffade på en medlem i Göteborg som berättar hur försäkringen blev livsavgörande för hans företag och varför han numera rekommenderar den till alla han träffar.
På bild Fredrik Grind, Snickarbolaget i Uddevalla

Fredrik Grind är passionerad företagare och ägare till SnickarBolaget i Uddevalla: ett specialsnickeri med 21 anställda som gör exklusiva inredningssnickerier till kommersiella fastigheter. Just nu förskönar de insidan av ett antal välkända byggnader som sticker ut i Göteborgs nya stadsprofil: Kontorshuset Citygate, våghuset vid järntorget och den nya Smyrnakyrkan i Frihamnen.

Fredrik beskriver sig som en man som älskar det han gör och har många järn i elden. Det här är hans berättelse om när sjukvårdsförsäkringen gjorde skillnad i hans hektiska företagarvardag:

Dubbelsidigt ljumskbrock

Jag hade gått med en känning över ljumskarna under en tid. Det låg där och ruvade och kändes inte helt okej. Jag är inte den som går till läkaren i onödan, men till slut tog jag mod till mig, tog fram försäkringskortet, ringde numret och startade ett ärende. Därifrån löpte det bara på.

Det som var så positivt förvånande var att jag ringde i slutet av veckan och hon sa i telefonen att "du kan komma hit redan på måndag". Väl på plats undersökte läkaren mig, konstaterade ett dubbelsidigt ljumskbrock och berättade hur proceduren skulle gå till. Sedan gick det väldigt kort tid igen, operationsdagen kom och jag steg in på mottagningen. En sköterska kom ut i vestibulen och sa "sitter du här och väntar? Det behöver du inte, vi kan ta emot dig direkt". Hela teamet var så välkomnande, de peppade och förberedde mig inför operationen tills narkosläkaren anlände.

Jag fick ett mjukt uppvaknande efter en dryg timme, omgiven av snälla sköterskor. I och med att det var en titthålsoperation var jag up and running direkt, fick skjuts hem och behövde inte ligga kvar för någon sjukhusvistelse.

Bli medlem i Företagarna - från 1790 kr per år 

Jag var knappt ifrån firman

Då de inte hade använt den stora kniven så behövde jag bara gå omkring i träningsbyxor på kontoret i några dagar, sedan var jag helt back in business. Jag fick komma in på någon liten efterkontroll men det var inga konstigheter. Jag var knappt ifrån firman. Med drygt 20 anställda kretsar hela cirkusen kring mig. Som ensam ägare till ett företag bär man mycket kontakter och kunskap, det är till mig det ringer, det kan jag inte lämna bort. Det här var räddningen.

Jag är grymt imponerad av hela hanteringen, och extra fint var att sjukvårdspersonalen var väldigt tillmötesgående, snälla och mjuka hela vägen. Det är livsavgörande för min business att jag har den här försäkringen. Jag promotar den till alla jag träffar numera för att jag tycker den är så fantastiskt bra.

Sjukvårdsförsäkring

Känner du att den extra tryggheten i företagandet vore något för dig? Se till att utnyttja dina medlemsförmåner, läs mer om sjukvårdsförsäkringen här

Fler nyheter från Företagarna