För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Rasmus Helgesson – ny ordförande i Företagarna Lidköping

Publicerad 20 mar 2023
Rasmus Helgesson driver sitt företag Transit Sweden och tillträdde nyligen som ordförande för Företagarna Lidköping. Vi bad honom berätta lite om sitt företagande och hur planerna ser ut framåt för föreningen.

Vad fick dig att tacka ja till ordförandeposten?

– Jag gick med i styrelsen i fjol och fick frågan om att gå upp som ordförande i år. Jag tackade ja för att jag vill kunna påverka ännu mer lokalt och jag ser vad som skulle kunna göras bättre i kommunen. Sedan har jag alltid varit en föreningsmänniska och tycker att det är viktigt med den ideella kraften i samhället.  

Vad kommer ni att fokusera på i styrelsen under det kommande året?

– En målsättning är att vi ska hitta en tydligare riktning när det gäller vad vi vill jobba med och åstadkomma. Med Företagarnas lokala förankring, tillsammans med vårt regionala och nationella påverkansarbete har vi stora möjligheter att få igenom många av de saker vi vill förbättra för företagare. Vi vill skapa förutsättningar för företagare i Lidköping och vi tror att vi kommer att få fler medlemmar genom att göra bra aktiviteter och ett bra påverkansarbete. Dessutom vill vi också jobba med att lyfta och synliggöra våra medlemmar mer. Vi vill få till fler nätverksträffar men vi har inte alla planer klara än. Har man som medlem önskemål och tips så är man välkommen att höra av sig.

Varför gick du själv med i Företagarna?

– Jag gick med i Företagarna för ungefär tio år sedan. Då var nog Företagarnas förmåner, framför allt den juridiska rådgivningen, största anledningen till att jag gick med. Nu har jag ändrat uppfattningen om vad som är viktigast och anser att det är nätverket och det lokala påverkansarbetet, även om förmånerna såklart också är bra.

Vad gör du i ditt företag?

– Jag jobbar som konsult genom mitt företag Transit Sweden, med logistikutveckling, kostnadsbesparingar och effektivisering inom logistik. I mina tidigare arbeten inom logistik så har jag sett stor utvecklingspotential internt på företag och det var så tankarna väcktes om att starta eget och jobba med de bitarna. En stor del av mitt arbete går ut på att hjälpa företag med fraktupphandlingar, samt fakturakontroller. Man hittar förvånansvärt många fel i fraktfakturor, vilket kostar företagen en massa onödiga pengar!

Berätta något om dig själv

– Jag är gift och har tre barn med samma fru. Jag har alltid varit en lagidrottare men jag har också tvingats in i hästvärlden genom övriga i familjen och vi har sju hästar samt en åttonde på väg in, så det finns att göra!

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna