För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Göteborgspolitikerna om företagande ett halvår efter valet: C

Publicerad 28 mar 2023
Nu har Göteborgs stads nya politiska styre suttit vid makten i ett halvår. Hur levererar politikerna på sina löften till företagen och var riktar partierna, både styrande och opposition, sin strålkastare för att bygga en mera företagsam stad?

Vi intervjuar ett antal lokala gruppledare under våren för att låta våra medlemmars intressen höras även efter att valrörelsens löften och slagord klingat ut. Först ut är Centerpartiets Emmyly Bönfors

 

Centern gick ur valet och efterföljande förhandlingar i en intressant position: de har en vågmästarroll i de allra flesta av stadens nämnder, och har på så sätt en stor hävstång i sin politiska påverkan trots att de innehar blott tre av kommunfullmäktiges 81 mandat. 

 

Emmyly Bönfors ser tre fokusområden som Centern fokuserar på: kompetens, industrimark och elförsörjning. I den här intervjun berättar hon varför. 

 

Intervjun hittar du på vår Facebook

Fler nyheter från Företagarna