För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rekorddeltagande på träff för engagerade företagare i Västra Götaland

Publicerad 3 maj 2023
Aldrig har engagemanget varit högre bland de föreningsaktiva i Västra Götaland! När regionkontoret bjöd in till introkväll med efterföljande årsstämma kom närmare 60-talet förtroendevalda till Göteborg för att utbyta erfarenheter och få ny input till sitt styrelsearbete. Nytt rekord i deltagande!

Introkvällen var lika populär hos såväl nya som mer erfarna föreningsaktiva. Under detta dygn fick alla med sig kunskap, inspiration och många nya kontakter med andra i aktiva i vår region.

Dagarna blandas med mingel, infopass, workshops och erfarenhetsutbyte. De mest uppskattade inslagen var när det gavs möjlighet att lära sig av andra föreningar, till exempel hur de gör bra företagarträffar och arbetar för ett bättre företagarklimat.

Pernilla Norlin, ny samhällspolitisk chef på Företagarna, inledde andra och gav alla en bild över det politiska läget och hur just Företagarna som organisation jobbar med aktuella frågor. Alla diskuterade sedan i mindre grupper om hur de kan driva olika aktuella frågor lokalt.

Årsstämman för Företagarna Västra Götaland leddes även i år av Claes-Henrik Martinsson, som alltid lika trivsamt tog oss genom dagordningen. Stämman avslutades traditionsenligt med utdelning av olika utmärkelser till föreningar i vår region.

Utmärkelser till föreningar för insatser utöver det vanliga 2022

ÅRETS FÖRENING – Företagarna Lysekil

Motivering:

Att gemensamt i styrelsen gå Företagarnas superstartkurs verkar vara ett lyckat koncept för att skapa ett stort engagemang för föreningen. I den här föreningen har engagemanget lett till hög synlighet på orten och en rad välbesökta aktiviteter, inte minst årets fullbokade Näringslivsfest. De har en levande Facebooksida, där de med stor glädje och engagemang lyfter allt från företagarpolitiska frågor till lokala medlemsföretag som söker ny personal. Inför valet var synligheten extra stor, genom en gedigen satsning på Företagarnas gerillakampanj, då man syntes både med affischer på orten och i sociala medier. Denna växande förening får inte bara nya medlemmar, utan lyckas även riktigt bra med att behålla befintliga medlemmar. Bra jobbat och stort grattis Årets förening Företagarna Lysekil!

Årets medlemsutveckling "Skrålådan" – Företagarna Mellerud

Vandringspriset Skrålådan delas ut till den förening som ökat sitt medlemsantal mest procentuellt det gångna året. Grattis till Företagarna Mellerud som ökat 20,5 %.

Årets valsatsning – Företagarna Lerum

Motivering:

Förra året präglades av en valrörelse och denna förening har verkligen satsat. Föreningens styrelse har anordnat en hel turné av lyckade och välbesökta valevent, där medlemmarna har haft möjlighet att träffa politiker och andra makthavare. Turnén av events avslutades med en politikerdebatt och affischkampanj som täckte stora delar av kommunen. Årets valsatsning går till en förening som på ett föredömligt sätt exponerat Företagarna under valet. Stort grattis till Företagarna Lerum!

Årets opinionsbildare – Företagarna Mölndal

Motivering:

Årets opinionsbildare har visat på både tålamod och engagemang i sina kontakter med kommunen. De har haft flera träffar om bland annat trygghet och upphandling. Kommunstyrelsen har bjudits på Företagarnas näringsriktiga tårta och även ställt upp på kampanjen där de tackat landets 500 000 företagare. Föreningen har synts på såväl traditionella som sociala medier och de är på god väg att bli en maktfaktor i sin kommun. Stort grattis till Företagarna Mölndal!

Företagarna Västra Götalands styrelse

I år blev det inga förändringar i styrelsen, ett fint kvitto på styrelseledamöterna trivs och att arbetet fungerar bra.

Ordförande
Monica Crusner, Göteborg
Vice ordförande
Dennis Lénberg, Borås

Ordinarie ledamöter
Bengt Ohlsson, Skövde
Lars Grenhage, Stenungsund
Maria Falegård, Falköping
Marita Skogum, Mark
Sebastian Hellberg, Mellerud
Suzanne Asserholt, Stockholm
Ulrica Sundén Berger, Vänersborg

Revisor
Daniel Larin, Göteborg

Fler nyheter från Företagarna