För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

På Toarpsdagen i Dalsjöfors utsågs Christer & Camilla Bergsten som driver CCs Havtorns Delikatesser till Årets Företagare

Publicerad 19 nov 2022
Folkets park i Dalsjöfors är en välbesökt plats och i september varje år hålls Toarpsdagen där föreningslivet lokalt träffas och företagandet hyllas, höjdpunkten är korandet av Årets Företagare i Dalsjöfors. Christer & Camilla Bergsten som driver CCs Havtorns Delikatesser blev årets vinnare. På deras torp Åsen i Äspered, Västergötland odlar Christer & Camilla, havtorn. Odlingen består av ca 3000 stycken havtornsbuskar. Alla produkter tillverkas i små batcher för att bibehålla alla näringsämnen & färskheten.

737x5-gold-divider.jpg

Juryns motivering:

Årets företagare är en entreprenör i ordets alla meningar.

Årets företagare startade 2009 och har succesivt utvecklat och varje år lagt till nya produkter och verksamheter. Företaget som är ett rent familjeföretag är entreprenörsanda personifierad. Omsättningen i kronor var från början blygsam men den har haft en stadigt uppåtgående kurva.

När pandemin slog till dök dock omsättningen, av förklarliga skäl. Men företaget jobbade på efter devisen ”man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke” Man valde i stället att vidareutveckla sin produktlinje vilket bland annat resulterade i att bli leverantör till Vin & Sprit. I en snar framtid kommer vi därför kunna köpa en av produkterna på Systembolagen i Borås. Årets företagare har alltid haft fokus på att företaget, både bildligt och bokstavligt, ska bära frukt.

Årets Företagare 2022 i Dalsjöfors och Toarpsbygden.

C.C.s Havtorns Delikatesser AB i Äspered

Christer och Camilla Bergsten

Fler nyheter från Företagarna