För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lisa Lindqvist är Årets Unga Företagare i Stenungsund

Publicerad 17 maj 2023
Under årets STO-gala fick Lisa Lindqvist, med sitt företag Fysioterapi Lisa Lindqvist AB, ta emot utmärkelsen Årets Unga Företagare i Stenungsund. Vi bad henne berätta lite om sitt företagande och företagets utvecklingsmöjligheter.
Foto: Agnes Jalin

Stort grattis Lisa – berätta lite om ditt företag!

 – Jag är legitimerad fysioterapeut och för snart tre år sedan startade jag eget efter att ha arbetat i flera år på en vårdcentral. I min nya verksamhet är vi två fysioterapeuter med egna företag som samarbetar i samma lokal. Vi har var sitt etableringsavtal med regionen.
Jag möter i huvudsak patienter med smärta/värk-problematik. Mitt arbete består av undersökning, behandling, träning, rådgivning och att bygga kunskap hos patienten. Vi använder främst olika led-, muskel- och nervmobiliseringstekniker och utöver behandling ges också träningsprogram.
I mitt nuvarande arbete kan jag prioritera och välja mitt arbetssätt mer själv, vilket innebär att arbeta med mycket stöd och uppföljningar till patienten. Att arbeta på det sättet upplever jag ger ett gott behandlingsresultat, friskare patienter och därmed troligtvis en positiv effekt på hälsoekonomin.

Vilka är dina framgångsfaktorer?  

– Nöjda kunder/patienter som sprider det vidare, vilket ger ett ständigt flöde av nya kunder.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten? 

– Målet med att behandla mina patienter är att minska smärta, förbättra rörlighet och bidra till en hälsosammare livsstil. En hälsosammare livsstil innebär mindre kostnader för samhället och mindre läkemedel som ger negativ effekt på miljön.

Vilka är dina största styrkor som företagare?

 – Jag är lyhörd för ny kunskap, tar in, behandlar och utvärderar kontinuerligt för bästa resultat. Har förmågan att välja rätt behandling till varje unik patient. Bygger kunskap hos patienten, vilket medför att patienten blir motiverad och delaktig i behandlingen.

Hur skulle din kollega beskriva dig som företagare?   

– Som öppen och nytänkande, engagerad, noggrann och ambitiös.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

 – Det avtal jag arbetar efter innebär att jag inte får anställa någon i mitt företag, vilket innebär att det alltid kommer att vara jag som är företaget. De utvecklingsmöjligheter jag ser är att fortsätta följa med i utvecklingen och gå nya kurser (fortbildning internt och externt) samt fortsätta med att ha olika samarbetspartners.

Juryns motivering:

Årets Unga Företagare är positiv, engagerad och personlig vilket gör tillflödet av nya kunder och kontakter självspelande. Företagaren har en gedigen kunskapsbank och söker ständig utveckling genom utbildning och tar hand om sina kunder genom att tänka helhetsperspektiv. Framgångsrik med ett företagande i en branschkultur där det är svårt att påverka i och med dess regelverk. Tuff konkurrens och där det ställs höga krav på företagaren för att kunna driva sin verksamhet. Detta görs med ett stort mod, ett stort hjärta och ett inre driv att vilja hjälpa alla till ett rörligare och hälsosammare liv!

Fler nyheter från Företagarna