För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Martin Kvarnerlind - Kvarnerlinds Gräv - Årets Företagare i Svenljunga

Publicerad 14 jun 2023
Martin Kvarnerlind, med familjeföretaget Kvarnerlinds Gräv, har nyligen korats till Årets Företagare i Svenljunga. Transparens, ärlighet och tydliga och klara besked till kund, ser företaget som några av sina framgångsfaktorer.

Stort grattis – berätta lite om verksamheten!

– Martin Kvarnerlind är ägare och företaget drivs av familjen Kvarnerlind; Martin och Hanna samt sönerna Hugo och Anton. Martins pappa Lars Johansson är också en viktig del av företaget och dess drift. Företaget startades 2007 med en grävmaskin med förare (Martin). Genom åren har vi växt och vi är numera åtta heltidsanställda samt två deltidsanställda. Vi tar även in extra personal vid arbetstoppar. Verkstad, lager och uppställningsplats finns i Överlida på gården Tocknarås Kvarn 1 där vi också bor.  Vi har en privat marknad där vi gör en bredd av olika markarbeten som infiltrationer, dräneringar, plattläggningar och grunder. Vi har även avtal med asfaltbolag för asfaltsjustering, gör jobb åt lokala bygg- och fastighetsbolag samt uppdrag åt skogsbolag.

Vilka är era framgångsfaktorer?

Transparens och ärlighet. Tydliga och klara besked till kund under arbetets gång och tydliga fakturor så de vet vad de betalar för. Vår kunskap och vårt engagemang tror vi märks för kunden.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Vi har och vill fortsätta ha en maskinpark med nyare maskiner som håller miljökrav. Vi håller på med utbildning i ECO- Driving. Återvinning och sopsortering är en självklar del av företaget. Vi stöttar lokala ideella projekt genom sponsring och samarbetar med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan gällande praktikplatser och arbetsträning samt gymnasieskolor för APL

Förutom miljöaspekten som vi försöker ta hänsyn till så vill vi också att företaget ska vara stabilt och förutsägbart så att medarbetarna trivs och känner tillit till att vi kan lösa saker tillsammans. Vi vill att det ska vara direkt feedback och att alla ska våga säga hur det fungerar och kan komma med egna förslag och idéer.

Vilka är era största styrkor som företagare och ledare?

– Martin är driven, kunnig, envis, positiv, engagerad. Hanna är ordningsam, uppstyrande, håller ihop trådar.

Hur skulle era medarbetar beskriva er som ledare/företagare?

–Vi frågade några medarbetare och fick svaren:” Tycker det är ett väldigt bra företag att jobba på, dom anställda blir hörda och det blir en bra gemenskap i förtaget. Martin och Hanna är väldigt bra företagare och är mån om sina anställda. Behöver man något så fixar dom det direkt.”

”Tydlig, seriös, rättvis, ärlig, håller det som lovats etc., tillmötesgående vid önskemål/ledighet”

Vad ser ni för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Att vi kan bli bredare i de jobb vi gör och utöka vår kompetens och kunskap till fler områden.

Juryns motivering:

Sedan starten 2007 har företaget etablerat sig väl och visat gott resultat, vilket under tid skapat en bred kundkrets. De levererar väl utförda arbeten med hög kvalitet. Företagaren besitter många ”Skopor” kunskap och stor erfarenhet och är känd för att leverera i rätt tid till kundernas belåtenhet.

Fler nyheter från Företagarna