För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jonas Mossudd är Årets Unga Företagare i Lilla Edet

Publicerad 5 jun 2023
Årets Unga Företagare i Lilla Edet är korad och det blev Jonas Mossudd, som med sitt företag Markbaronen AB, fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen.

Stort grattis till utmärkelsen! Vad gör Markbaronen?

– Markbaronen jobbar med mark och anläggningsarbeten för privata sektorn och större företag inom kabel och infra

Vilka är era framgångsfaktorer?  

– Några faktorer kan troligen vara att vårat mål är att vara så transparenta som är möjligt mot våra kunder. Med tydliga kostnadsförslag och delaktighet i byggprocesserna bygger vi ett starkt förtroende för vad vi kan och inte kan utföra för vår kund.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?  

– Då vi verkar i en bransch med mycket miljöpåverkande maskiner så har vi ständigt miljötänket med oss. Vi väljer i längsta möjliga mån det miljömässigt bästa alternativen till vår maskinpark.

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare?  

– Jag ställer mig ödmjukt inställd till att verksamhetens framgångar enkom skulle bero på mina bedrifter och färdigheter, men mitt strå till stacken är väl att jag är noggrann och försöker hålla affärerna hederliga och schysta "pacta sunt servanda", avtal ska hållas, även om det är till våran nackdel i något specifikt fall.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?   

– Svår fråga, men jag hoppas dom trivs med att mitt ledarskap mycket bygger på att det får agera med friare tyglar i sin profession. Vår roll är att ge utförarna de bästa möjliga förutsättningarna. Så kort svar, kanske investeringsvillig.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Då det digitala har kommit för att stanna och den nya generationens kunder kommer avkräva lösningar inom detta så tror jag mycket av investeringarna ska göras här. Äldre kunder vill gärna ha ett IRL möte innan jobb, medan yngre hellre tar ett Teamsmöte framför att behöva städa upp hemma innan ett köksbordsmöte. Sen håller vi på att laborera lite med AR också. Ett klart övermäktigt sätt att få kunden till nya insikter inför arbetet. Om 5-10 år kommer det vara självklart att man kommer vilja kunna se hur en trädgårdsmur ser ut hemma innan man ens byggt den. En kundresa vi självklart vill vara med att förbättra. Så mycket roligt och spännande är på gång.

Juryns motivering:

Jonas är en ung företagare och en tillgång för kommunen med ett antal personer anställda och ett växande företag. Jonas tar dessutom ett viktigt, socialt ansvar. En spännande framtid väntar Jonas och vi ser fram emot att följa den!

 

Fler nyheter från Företagarna