För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Morgan Broberg utsedd till Årets Företagare i Mellerud

Publicerad 7 jul 2023
Under den festliga kanalyran i Mellerud utsågs Morgan Broberg som driver Axima AB till Årets Företagare i Mellerud. Axima är verksamt på 21 olika platser i Västra Götaland och förser lantbrukare och entreprenörer med rationella maskinlösningar samt tillhandahålla professionell support och service.
Vinnare Årets Företagare i Mellerud 2023 Morgan Broberg, Axima AB

Stort grattis – berätta lite kort om ditt företag!
- Vi jobbar med försäljning och service av lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner och gräsmaskiner med mera till proffs och konsument. Vår största marknad är jordbruksmaskiner som är vår historiskt största sektor och det jag började min bana med som egen för 30 år sedan .  

Vilka är era framgångsfaktorer?  

- Hög service, kunnig personal och stort engagemang och förståelse för kundens behov .

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?  

- Vi jobbar med miljö- och kvalitetscertifiering . Vi jobbar med mycket oljor och miljöfarliga material så där finns rutiner för det. Lokalt i Mellerud värmer vi med pellets och har biogas i en servicebil som en kort beskrivning av detta. Vi har också mycket höga miljökrav på vår arbetsmiljö i verkstäder och lokaler .   

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare?  

- Långsiktig, lyhörd och vill utvecklas med personalen kanske kan vara en kort beskrivning som passar in på mig.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?   

- Rättvis, noggrann och eftertänksam. Så hoppas jag att personalen uppfattar mig.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

- Vi ser möjligheter att utveckla vår affär genom bra produkter och vara bäst på servicemarknaden och vara långt framme med  teknik GPS uppkopplade maskiner samt vara i framkant när det kommer nya maskiner .

Motivering:

”Axima Ab har visat på en imponerande prestation genom att förse lantbrukare och entreprenörer med effektiva maskinlösningar samt hålla en professionell support och service. Företaget har en lång erfarenhet och en starkt position inom sitt område, och deras innovativa lösningar har gjort dem till en viktig aktör på den svenska marknaden. Företaget ha också visat på en imponerande tillväxt och lönsamhet, vilket tyder på en stark affärsstrategi och en förmåga att anpassa sig till marknadens förändringar. Axima´s hållbarhetsarbete har också varit en viktig faktor i utmärkelsen, och visar på företagets vilja att ta ansvar för sin påverkan på miljön. Med allt detta i åtanke har Morgan Broberg och Axima visat sig vara en förebild för företagande i Melleruds kommun och en värdig vinnare av Årets Företagare.”

Fler nyheter från Företagarna