För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lars Martinsson på Jaktia är Årets Företagare Lerum

Publicerad 1 dec 2022
Lerumsföretaget Jaktia har haft en stark tillväxt i både antalet butiker och omsättning. På Entreprenörsgalan i slutet av oktober fick företagets vd Lars Martinsson emotta den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Lerum 2022.

Berätta lite kort om ditt företag?
-Jaktia är Europas största franchisekedja inom Jakt, Fiske, Hund och Fritid med butiker i Sverige, Norge och Danmark. Vår filosofi är att erbjuda de bästa produkterna och den kunskap, service och inspiration som behövs för att göra kundens naturupplevelse ännu större. Vi tror på att det skall vara ROLIGT, LÖNSAMT och ENKELT att driva en Jaktiabutik. Vår historia börjar redan 1941 men det är först 2010 Jaktia blev franchise. Jaktia AB har en stor verktygslåda för att supporta och underlätta för våra butiker så att personalen skall kunna fokusera på butiksdriften. Jaktia AB sköter marknadsföringen, upphandlar avtal med både partners och leverantörer. Jaktia tillhandahåller gemensamma affärssystem, inköpssystem och sköter kommunikationen med myndigheter och mycket mer.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?
-Branschen i sig är på frammarsch, vi ligger helt rätt i tiden nu när slutkunden blir mer och mer medveten. Vi har hela tiden legat ett steg framför våra konkurrenter och följer marknadstrender. Jaktia är trendsättare inom vår bransch!

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?
-Hela vår bransch handlar om hållbarhet. Kläder och produkter som skall hålla länge. Vi tar helt avstånd från lågprisvarumärken med lägre kvalitet. Vi förespråkar ett liv i symbios med skogen och naturen.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?
-Jag känner stort engagemang för det jag gör och tycker att det är roligt att driva Jaktia framåt. Jag älskar branschen och jag ger aldrig upp!

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?  
-EYES ON THE PRICE – Lars har och förmedlar en klar bild över vart han vill ta Jaktia. Då är det lätt för alla medarbetare att kämpa mot samma mål! Det är roligt att jobba med Lars han sprider glädje och energi runt omkring sig varje dag.

Vilka mål är de viktigaste i ditt företagande om du tittar fem år framåt?
-Jaktia vill etablera oss i fler länder utmaningen ligger i att ta konceptet utomlands med allt vad det innebär!

 

Vinnarmotivering:
 
Årets Företagare är ett familjeägt företag som med innovativa metoder utvecklat sin verksamhet. Företaget visar goda ekonomiska resultat och har stor potential framåt. De har också jobbat målmedvetet och framgångsrikt med sociala medier, där de har många engagerade följare. Med siktet inställt på framtiden bygger de vidare.
 
Fler nyheter från Företagarna