För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kickoff för Klimatlöftet lockade företagare

Publicerad 28 apr 2023
Ett stort antal företagare var med på den första lanseringsträffen för Klimatlöftet, som arrangerades i Göteborg. Klimatlöftet är en ny satsning som ska få små och medelstora företag att lyckas med att minska sin klimatpåverkan genom insatser som gör skillnad på riktigt.
Johan Trouvé, Västsvenska Handelskammaren och Mikael Erlandson, Företagarna Västra Götaland

 – Vi vet att omställningen leder till ökad konkurrenskraft, men brist på tid, kunskap och resurser kan ses som hinder, framför allt i de mindre företagen. Genom att erbjuda dem den här stöttningen vill vi vara med och bidra till att takten för klimatomställningen i regionen skruvas upp, säger Mikael Erlandson, regionchef på Företagarna Västra Götaland.

Klimatlöftet är ett projekt som leds av Västsvenska Handelskammaren i samverkan med Företagarna Västra Götaland och Klimat 2030 - Västra Götaland ställer om, med stöd av Västra Götalandsregionen. Fokus ligger på typiska utsläppsområden som företag har och kan påverka. Det handlar om hållbara transporter, förnybara och resurseffektiva tjänster och produkter, klimatsmart mat, samt ökad klimat- och energiprestanda i fastigheter och lokaler.

Alla som deltar i Klimatlöftet kommer få expertstöd för att genomföra de löften man valt under ett års tid. Klimatlöftet är utformat för att passa företag med mellan cirka 10 och 250 anställda, men även andra företag är välkomna.

David Ekelund, vd Icebug, berättade om företagets klimatarbete. Tillsammans med representanter från Skanska, Estrella och Bengt Dahlgren fick han också vara med och svara på frågor och ge tips och råd kring hur man kan tänka kring sitt företags klimatarbete. 

På scen deltog också Svante Axelsson, nationell samordnare på Fossilfritt Sverige, som bjöd på lite omvärldsbevakning. Några av de experter som kommer att stötta företag som deltar i Klimatlöftet fanns också på plats och gav exempel på vad de kan erbjuda för hjälp.

Kommande lanseringsträffar:

Skövde: 3/5 kl. 08:00-10:00

Borås: 9/5 kl. 08:00-10:00

Trollhättan: 16/5 kl. 08:00-10:00

Läs mer om Klimatlöftet här

Fler nyheter från Företagarna