För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Carina Nilsson är Årets Företagare i Kungälv 2023

Publicerad 3 maj 2023
Carina driver sitt företag Rebase i Kungälv och utsågs nyligen till Årets Företagare i Kungälv 2023. - Det känns fantastiskt att ha lyckats uppnå det här tillsammans med mina medarbetare, leverantörer och kunder! säger Carina.

Stort grattis Carina – berätta lite kort om företaget!

- Rebase AB grundades av Ingvar Svensson under 1989 med tillverkning och försäljning av fixturer för montage av sanitetsapparater. Företaget har därefter vuxit i och med att nya produkter tagits fram, utvecklats och kompletterat sortimentet till den verksamhet som är idag. Rebase är en tillverkare och lagerförare av kundanpassade produkter för montering av sanitära apparater i lättväggar samt utrustning för rörelsehindrade.

Vilka är era största framgångsfaktorer?  

- Vi är lyhörda mot omvärlden, mot våra kunder och leverantörer. Vi är nytänkande och bra på att hitta nya lösningar/produkter. Med en mindre organisation kan vi ta beslut snabbt och genomföra förändringar. Vi har ett varierat sortiment och är nischade, tillverkar efter kundanpassningar. Vi har flexibla lösningar som passar till flera olika fabrikat av tvättställ och wc-stolar. Vår målsättning är att alla samarbetspartner, så som kunder, medarbetare och leverantörer, ska känna sig trygga med oss.

En annan framgångsfaktor är att vi alla på företaget är engagerade och motiverade – tillsammans gör vi det.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?  

- Vi är miljödiplomerade enligt Göteborg Miljöbas. Våra material och om produkterna och tillverkningen kan effektiveras är något vi hela tider ser över. Vi har sedan lång tid tillbaka använt restpulver till pulverlackeringen av produkter som sitter inne i väggen. En del av våra produkter kan återanvändas, exempelvis stålkonstruktioner. Produkterna har miljödeklarationer, iBVD-dokument och det kommer mer och mer om klimatberäkning.   

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare? 

- Jag är flexibel och ser möjligheter – inget är omöjligt. Jag är engagerad, lyssnar och återkopplar samt följer upp. Utmaningar är något jag gillar men att ta in hjälp när det behövs och att ha bra personer omkring sig som stöttar upp är viktigt.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?

- De skulle nog beskriva mig som delaktig, lyhörd och att jag alltid försöker göra mitt bästa. Att jag har många järn i elden. Att jag vill att alla ska känna sig nöjda, respekterade och får utvecklingsmöjligheter. Att vi har en bra dialog och glädje på arbetet.     

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

- Utvecklingsmöjligheterna ser jag som stora och när nästa generation kommer in och tar Rebase ett steg vidare är vi inne på en ny resa. Jag ser till exempel att det går att utveckla försäljningen mer inom Norden samt Europa, vi tittar på olika marknader. Produkterna utvecklas löpande.

 

Juryns motivering:

Företaget säljer handikapprodukter inom byggbranschen. Carina har tagit över bolaget från sina föräldrar och är en kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch. Det är inget bolag som syns och hörs, men hon har gjort en jättestor resa med bolaget. Carina är också väldigt engagerad, inte bara i företaget, utan även kring föreningar och kvinnliga nätverk. Nu lämnar hon snart över verksamheten till sina barn, som är på väg in i tredje generationen. Det har varit ett starkt bolag över tid och alltid drivits inom familjen.

Fler nyheter från Företagarna