För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Björn Brusing är Årets Unga Företagare i Vänersborg

Publicerad 14 apr 2023
Årets Unga Företagare i Vänersborg blev i år Björn Brusing, med sitt företag Alltruck U Brusing AB. Han fick nyligen ta emot utmärkelsen under den årliga Vänersborgsgalan.

Stort grattis – berätta lite kort om ditt företag!

– Alltruck AB är ett mindre företag som sysslar med utbildning för truck- och maskinförare till största delen, samt även fiskeverksamhet i Vänern. Vi har varit verksamma sedan 1982.

Vilka är era framgångsfaktorer?  

–  Den största delen till att det ser ut som det gör är att vi har haft ett långt och bra samarbete med många av våra kunder. Vi värnar om varandra och är noga att se till så det blir rätt för alla parter. Samt att vi vågar satsa och vidga våra vyer. Både med nya kunder och nya verksamheter.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?  

–  Vi strävar ständigt efter att förbättra oss, men en av de viktigaste sakerna vi gör är att alltid utbilda enligt läroplanen för att därmed ge deltagarna den bästa möjligheten att sköta om maskinerna och driften av dem på ett så bra sätt som möjligt. Rätt kunskap och rätt utrustning på rätt plats ger bäst förutsättningar och resultat.

Vilka är dina största styrkor som företagare och ledare?  

–  Att jag lyssnar på kunden. Lyssnar och försöker vara så tillmötesgående som möjligt utan att göra avsteg från utbildningsplanen. Det, samt att vi har bra samarbeten med långa relationer där vi låter alla komma till tals.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

–  Möjligheterna till utveckling är stora. Men eftersom vi haft en pandemi som bromsat utbildningssidan kraftigt så satsar vi mer på att upprätthålla än utveckla för stunden. Även om det ligger lite planer i pipen.

 

Juryns motivering:

En företagare som tagit över företaget i generationsväxling sedan några år tillbaka.

Sedan kom pandemi och dess utmaningar, där utbildningsverksamheten avstannade/minskade. Företaget diversifierade sig och återupptog en gammal verksamhetsgren inom företaget.

Investerade i båt och utrustning för Vänerfiske med fokus på kräftor.

Det var en utmaning, men en satsning som gått hem.

 

Fler nyheter från Företagarna