För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland har korats

Publicerad 2 sep 2022
Årets Företagare i Västra Götaland 2022 korades under en galakväll den 1 september på Hotel The Weaver i Mölndal. Det blev Jörgen Lillieroth, som med sitt företag TST Sweden AB i Borås, fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen. Till Årets Unga Företagare utsågs Jonas Andrén, som driver företaget Scandinavian Infra Partner & Consulting i Dals-Ed.
Jonas Andrén - Årets Unga Företagare och Jörgen Lillieroth Årets Företagare i Västra Götaland

– Det känns enormt hedrande och stort på riktigt, det känns fantastiskt! säger Jörgen Lillieroth.

TST Sweden AB utvecklar och säljer skyddskläder till extrema miljöer inom industrin, produkter som räddar liv. Kunderna finns i drygt 50 länder runt om i världen.

Vinnarmotivering Årets Företagare i Västra Götaland:

Sedan urminnes tider har människan fört en kamp mot elementen. Och att kunna tämja dem har visat sig vara en riktigt bra affärsidé. Föga förvånande uppstod vår vinnare i rikets textilbälte för drygt 30 år sedan, men det tog inte lång tid innan resten av världen ville ta del av bolagets expertis. För rätt tyg kan vara skillnaden mellan liv och död. Årets företagare är de farliga yrkenas skräddare. De rustar industrins riddare.

Jonas Andrén kan nu titulera sig Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2022.
Hans företag Scandinavian Infra Partner & Consulting i Dals-Ed rustar järnvägen för framtiden och erbjuder underhåll, byggnation och konsulttjänster samt skapar förutsättningar för en bra och hållbar samhällsutveckling.

– Det var helt chockerande, skitkul! Detta hade jag inte alls förväntat mig, utbrast Jonas Andrén när han fick beskedet att han hade vunnit utmärkelsen.

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare i Västra Götaland:

"Med en vilja av järn och ett hjärta av guld håller årets unga företagare ihop både stambanor och stickspår. Med yrkesstolthet, lokalt engagemang och mjuk hand med både anställda och branschkollegor är det inte konstigt att det går som på räls för Jonas Andrén - Scandinavian Infra Partner & Consulting AB.”

Regionvinnarna går nu vidare och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus den 14 oktober.

 

Årets Företagare delas varje år ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar ca 70 000 företagare i många olika branscher.

Juryn som utser vinnarna består av:

Fredrik Olsson, Miami Advertising AB, Margit Alard – Malard Ekonomikonsult AB, Mikael ”Dugge” Engström – Dugges Bryggeri AB, Olof Nilsson – Medins Havs- och Vattenkonsulter AB, Maria Åkerberg – Maria Åkerberg AB.

Fler nyheter från Företagarna