podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Elförsörjning och energi var temat för Fredagsklubben i Mark

Publicerad 10 okt 2022
I ett fullsatt konferensrum samlades i början av oktober bekymrade men samtidigt förväntansfulla företagare kring dagens ämne – energikrisen. En högaktuell fråga som var temat för Fredagsklubben i Mark.

Mathias Eriksson, ordförande i Företagarna Mark, var på plats och summerar lite från mötet.

Vad lyftes under det här morgonmötet?

–Kommunalbolaget Marks Energi var värd för frukosten och berättade kort om sin verksamhet som i huvudsak innefattar fjärrvärme och fibernät. Vd Jörgen Eriksson gav sin syn på energimarknaden idag och framåt. Fredrik Ung, vd från 2Electrify berättade om solpaneler och batterilagring. Leveranstiden för uppsättning av solpaneler är hos 2Electrify idag ca 7-8 månader. Stefan Collstedt, Energikonsult hos Colcon, gav oss några smakprov på  case och hur hans vardag ser ut med att göra energiberäkningar med besparingar som mål. Kommunens energirådgivare Nikolaos Xiarchos gav avslutningsvis råd och tips hur vi kan minska elräkningen både i hushållet och på företaget. (Se kontaktuppgifter längst ner på den här sidan)

Vad tar du själv med dig från mötet?

– Inställningen hos mig själv – är jag beredd att gå emot min bekvämlighet och börja mäta och göra förändringar som kanske känns som inskränkningar i min vardag? Inställningen av mina anläggningar – jobbar t. ex. ventilationssystem tillsammans eller var för sig? Är det synkroniserat med övriga värmesystem i fastigheten? Går det 24/7 eller skulle det kunna tidsstyras och vara avstängt under t. ex. helger och nätter? Finns det utrustning som står och drar ström som kan kopplas ur när det inte används?

 

Kontaktuppgifter:

Jörgen Eriksson, Marks Energi, jorgen.eriksson@mark.se 0320-21 76 59

Fredrik Ung, 2Electrify, fredrik@2electrify.se 0320-100 25

Stefan Collstedt, Energikonsult Colcon, stefan@colcon.se 0722-355855

Nikolaos Xiarchos, Energirådgivare Marks Kommun, nikolaos.xiarchos@mark.se vxl 0320-21 70 00

Mvh Mathias Eriksson, ordförande Företagarna Mark, mathias.eriksson@ekbergsstad.se, 0706-889902

Fler nyheter från Företagarna