podcast news play företagaren I media förmån faq

Soloföretagare nätverkade och började bygga säljfabriker

Det var hög energi och ett stort engagemang bland deltagarna på Soloföretagardagen, som äntligen kunde arrangeras efter att restriktionerna släppt. Eventet hölls på Garveriet i Floda och temat denna gång var "Sälj mer till fler utan att jobba mer".
Publicerad 31 mar 2022

Ett härligt gäng soloföretagare hade valt att investera i sig själva och sitt företag och lyfta blicken från det dagliga arbetet för en dag.  Magnus H Johansson, som driver sitt soloföretag Säljdriv, lotsade deltagarna genom dagen. Han varvade föreläsningar med workshops, där deltagarna fick hjälpa varandra att hitta sätt att effektivisera sitt säljarbete.

Magnus


Några av Magnus tips för att bygga sin "säljfabrik"

  • Fokusera på att motivera varför man ska köpa din produkt/tjänst. Ju mer du fyller på i värdekorgen, desto enklare blir det för kunden att fatta beslut om att köpa.
  • Ta reda på nuläget i ditt säljarbete. Hur kan du öka antalet potentiella kunder och hur konverterar du dem till köpande kunder?
  • Hur gör du med befintliga kunder? Kan du öka din intäkt per kund – sälja mer/göra fler uppdrag eller bredda portföljen?

Magnus gav deltagarna ett arbetsmaterial innehållande en formel för att sälja mer till fler utan att jobba mer. Formeln är en modell och ett arbetsverktyg för att analysera sin säljeffektivitet. Deltagarna bjöd på sig själva och delade med sig av sina tankar och idéer till övriga soloföretagare runt borden.

Garveriet i Floda har en spännande industriell kulturmiljö och ligger vid Säveån, mellan Göteborg och Alingsås. Hela verksamheten kring mat och dryck bygger på närproducerat och småskaligt med hållbarhet i fokus. Säsongen och de närodlade produkterna bestämmer vad som serveras på tallriken.

 

Pia


Pia Hedenblad
sadlade om från säljare till trädgårdsarkitekt och driver nu sitt företag Hedenblads Trädgård & Design i Ljungskile. 

–  Det här har varit en jättebra och inspirerande dag som jag tar med mig många bra tips ifrån. Att få träffa andra soloföretagare och få input från dem till min verksamhet har varit väldigt roligt och givande , säger Pia.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.