För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Superstar drivs av glädje, skratt & ett bättre näringslivsklimat

Publicerad 25 maj 2022
Företagarna hyllade alla eldsjälar, påverkare, förebilder, nytänkare, inspiratörer, organisatörer under föregående veckas kongress. En av stjärnorna glimmade lite extra.
Företagarnas vd Günther Mårder, Lars Grenhage (Bäst i Sverige) och Företagarnas ordf. Fabian Bengtsson.

Vi har pratat med Årets Superstar Lars Grenhage ordförande i Företagarna Stengungsund & Tjörn som till vardags är headhunter på International Search Partners AB där han hjälper företag och organisationer att hitta duktiga chefer och specialister. På sin fritid engagerar han sig som en av Företagarnas ca 2000 förtroendevalda i Företagarnas lokala och regionala arbete.

-Hej Lars och stort grattis till utmärkelsen Årets Superstar! 

-Tack för det. Lite fräckt ändå att vara bäst i Sverige inom någonting! 

-Hur länge har du varit förtroendevald?

- Jag blev invald i styrelsen för Företagarna Stenungsund & Tjörn år 2009 sedan har jag varit styrelseordförande sedan 2014.  Jag verkar också som ledamot i regionstyrelsen Företagarna Västra Götaland sedan 2018. Det är fantastiskt roligt! 

-Vad var det som gjorde att du valde att engagera dig i Företagarna?

- För mig var nätverkandet insteget till mitt engagemang. Jag har alltid gillat att arrangera event och träffar vilket kom väl till pass! Och när företagare träffas så uppstår också affärer.

LG 1.jpg

Lars Grenhage mottog utmärkelsen Årets Superstar under Företagarnas kongress i Norrköping den 19:e maj. Foto: Gregory Daniel. 

-Det krävs mycket engagemang för att vinna priset Årets Superstar, vad är det som driver dig? 

-Jag vill påstå att grunden till mitt driv är vår fantastiska lokala styrelse i Företagarna Stenungsund & Tjörn.

"Utan min härliga styrelse hade jag inte fått något pris, deras energi, skratt och engagemang smittar"

-Mitt övergripande driv är att bidra till ett bättre lokalt företagsklimat. I nära och starkt samarbetet på kommunal nivå.

-Har du några tips för andra förtroendevalda som vill lyckas med sitt styrelseuppdrag?

-Ha kul när ni träffas! Sätt realistiska mål för er lokala verksamhet och fira ofta. Var ödmjuk över att alla förtroendevalda arbetar ideellt. Ha därför respekt för varandras tid och möjligheter att bidra i styrelsearbetet. Hitta gärna din hjärtefråga eller område du vill engagera dig och kör!  

-Stort tack för alla tips Lars, nu kör vi! 

Fler nyheter från Företagarna