För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Tibro ser namnet som en framgångsnyckel

Publicerad 16 maj 2022
Ricky Hagstedt är med sitt företag Billiga mobilskydd i Tibro AB Årets Företagare i Tibro. Valet av namn på företaget har varit avgörande, tror Ricky.

Grattis till utmärkelsen! Berätta lite kort om ditt företag

− Jag har drivit företaget i tio år och vi säljer mobiltillbehör i alla dess former. Jag såg ett behov för tio år sedan och började med att köpa in lite produkter som jag lade ut på Tradera. Jag märkte ganska snabbt att jag hittat rätt och drog då igång verksamheten. Vi kör framför allt e-handel men har också en fysisk butik, så kunderna kan komma och klämma och känna på produkterna.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

− Jag har haft mycket tur! Men framför allt så var valet av vårt lite töntiga namn en framgångsfaktor. Det är lätt att hitta oss på nätet om man söker efter mobilskydd och mobilskal.

På vilka sätt jobbar du med hållbarhet i din verksamhet?

− Vi jobbar så gott vi kan med källsortering och vi försöker hålla nere så mycket vi kan med förpackningsmaterialet. Nu har vi beställt en packrobot, som packar exakt efter storleken på varorna, vilket gör att det inte blir något onödigt förpackningsmaterial.
Under sommarmånaderna tar vi in åtta ungdomar, mellan 15 och 17 år och ger dem en chans att komma ut i arbetslivet och få sin första rad på cv:t.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare? 

− Jag har ett öppet sinne och lyssnar på folks tankar och idéer, jag har inga förutfattade meningar. Sedan skulle jag också säga att jag är positiv och närvarande.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?  

− Jag tror de upplever mig som glad och positiv och jag får ofta höra att jag är en bra chef, att jag bryr mig om dem som individer.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

− Jag ser stora utvecklingsmöjligheter när vi får vår packrobot, det kommer att frigöra en massa tid för personalen att utföra andra arbetsuppgifter, som för företaget framåt mot nya länder och marknader.

 

Juryns motivering:

"Årets företagare är en sann entreprenör som sedan starten hemma i sovrummet 2011 har jobbat ihärdigt och kreativt. Fokus på att erbjuda ett enormt stort utbud av produkter för att möta och överträffa kundens förväntningar i en konkurrensutsatt bransch. Med värme och nyfikenhet har Årets Företagare hittat sin egen nisch och kännetecknas av okomplicerad enkelhet."

 

Fler nyheter från Företagarna