För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Alingsås drivs av att personalen hittar sina drömmar

Publicerad 4 maj 2022
Anders Zandén, som driver företaget Incorp Väst AB, har hittat en modell som fungerar för att anställa människor som står långt ifrån arbetsmarknaden och som löser kompetensbristen. I juryns motivering framgår att Anders tänker utanför ramarna för att skapa ett framgångsrikt företag.
Anders Zandén tar emot diplom och statyett av Birger Ericson, ordförande i Företagarna Alingsås

Stort grattis till utmärkelsen Anders! Berätta, vad gör Incorp Väst?

− Vi är ett lager- och bemanningsföretag som hjälper företag med deras lager på olika sätt. Det vi är bra på är system och rutiner samt personal. Vi har tre sätt som vi jobbar med mot våra kunder. Företag kan hyra lagerplats hos oss, hyra in personal av oss för lagerarbete eller så tar vi över kundens eget lager och driver det åt kunden. Vi har erfaren lagerpersonal och stor erfarenhet av lagerhantering och logistiklösningar. I dagsläget är vi ungefär 45 anställda på företaget och vi har funnits sedan 2007.

Den röda tråden har varit vår personalidé, där vi har ett utvecklat arbete kring att träna personal och jobba med människor med olika typer av bakgrund som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det kan vara funktionshindrade, personer med utländsk härkomst, ungdomar som vill in i arbetslivet eller personer som av olika anledningar haft svårt att få jobb. Hos oss kan man ta första steget in i arbetslivet och hos oss stannar faktiskt personalen ganska länge, eftersom man kan göra en utvecklingsresa på vårt företag. Det känns som att vi har hittat en bra modell för att jobba med integration.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?

− Vi har fått en bra tillväxt då vi har utvecklat vår affärsidé som har blivit ännu tydligare och bättre mot kund. Dessutom har vi fått in många duktiga personer i företaget med spetskompetens inom bland annat logistik och försäljning och vi har fått system och bra rutiner som gör att vi är effektiva.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?

− Vi jobbar ju väldigt mycket med social hållbarhet, som jag beskrivit tidigare, genom att vi jobbar med integration och med att ha en bra och säker arbetsmiljö. Vi jobbar ju egentligen mycket med våra kunders hållbarhet eftersom det är deras gods, lokaler, avfall med mera som vi hanterar hos dem. Vi försöker stimulera våra kunder att bli mer hållbara helt enkelt.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare? 

− Jag har en dröm om vad jag vill göra och det är det jag drivs av, att personalen ska hitta sina drömmar. Jag gillar samtalet med människor och få dem att hitta sina drivkrafter och bli självgående. 

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

− Jag har aldrig känt att vi ligger mer rätt i tiden med vår affärsidé. Fler och fler företag vill ta hem sina lager till Sverige på grund av allt som händer i omvärlden. Den andra delen är ju integrationsfrågan och kompetensbristen, där vi har ju har en bra modell för att träna upp och utveckla personal. Därför tror jag att vi har goda utvecklingsmöjligheter framöver.

Juryns motivering:

Incorp Väst AB är stabilt och lönsamt företag som tänker utanför ramarna för att skapa ett framgångsrikt företag. VD, Anders Zandén är en ledare som framhäver individens värde i att skapa framgång oavsett om det är kunden eller medarbetarna. För Anders är det också viktigt att ge människor en andra chans i livet och därför skapar företaget arbetstillfällen för människor som är långt från arbetsmarknaden. Ett företag med god tillväxt som berikar människor och vår kommun.

Fler nyheter från Företagarna