För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Robert van Brakel är Årets Företagare i Dals-Ed

Publicerad 2 jun 2022
Robert van Brakel fick nyligen ta emot den ärofyllda utmärkelsen Årets Företagare i Dals-Ed.                                                                                                  – Vi har en ambition att växa och vara en viktig partner för företag inom den gröna vågen, säger Robert.

Grattis till utmärkelsen - berätta lite kort om ditt företag!

– El-Supply AB utvecklar, tillverkar och säljer komponenter till den tillverkande industrin i Norden. Vår spetskompetens och innovativa förmåga hjälper våra kunder att säkerställa sina produkters nuvarande och framtida utveckling. Vi på El-Supply drivs av att göra affärer och leverera en smart teknisk lösning där kunden får mer än bara en produkt, vi kallar det ”Innovation included”, det vill säga kunderna ska bli mer lönsamma genom att samarbeta med oss långsiktigt.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?  

– Engagemang, snabbhet, ärlighet och teknisk kunskap om våra produkter.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

– Det sociala, miljön och ekonomin går hand i hand. Att vi sedan har tekniska lösningar som ger våra kunder minskad miljöpåverkan kostnadseffektivt är en styrka för oss.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?  

– Engagemang, snabbhet, ärlighet och teknisk kunskap om våra produkter. Att lyckas omge mig med bra medarbetare som klarar sina uppgifter med frihet under ansvar.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare/företagare?   

– Enkel, tekniskt kunnig som ger personal frihet under ansvar.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

– Vi har en ambition att växa och vara en viktig partner för företag inom den gröna vågen. Med vårt system Flexiweld som tillverkas i Ed så kan vi hjälpa kunden att effektivare överföra ström från A-B i deras applikationer.

Se Företagarna Dals-Eds film med Robert:

Juryns motivering:

Genom hemtagning av produktion samt nyinvesteringar har bolaget kunnat nyanställa ett stort antal nya medarbetare, de har bevisat att produktion har en framtid även på landsbygden om rätt vilja finns. Deras satsning skapar givetvis också ringar på vattnet för övriga näringslivet och kommunen Dals-Ed!

Fler nyheter från Företagarna