För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Strömstad

Publicerad 30 jun 2022
Företagarna i Strömstad anordnade en ceremoni på Scandic Laholmen tisdag 7 juni. På plats fanns förutom Företagarnas styrelse kommunstyrelsens arbetsutskott och dess ordförande, Kent Hansson, Utvecklingsarena Strömstad, kommundirektör Mats Brocker och SEB. Årligen delar Företagarna Strömstad ut Årets Företagare och för andra året även Årets Unga Företagare. Sarah Howard (Show Concept) blev årets stolta mottagare av utmärkelsen Årets Unga Företagare i Strömstad 2022.
Årets Unga Företagare i Strömstad 2022

Berätta lite kort om ditt företag? -Show Concept är ett show och produktionsbolag som jobbar med glädje! Gläjde är en känsla, men också en produkt som går att skapa - och det är vår specialitet!

Vi jobbar med nöjeskoncept från idé och skapandeprocess till färdig produkt och resultatet blir massor av glada människor. En ynnest helt enkelt och både precis vad vi behöver just nu efter en tuff pandemi, men även något som behövs överlag i livet. Just nu jobbar vi med vårt största projekt som är nöjeskonceptet för Skandinaviens ledande campingkedja First Camp där vi håller i träning, aktiviteter och show på 39 av deras destinationer i Sverige och Danmark. 130 personer repeterar just nu för fullt för att kunna allt tills sommaren drar igång. 😊

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt?  -Varför Show Concept blivit en succé tror jag är för att det går ut på att ha kul. Det är bokstavligen arbetsbeskrivningen för alla som jobbar med oss och det färgar av sig på omgivningen, både gäster och kunder. Man vill vara med och framförallt vill man inte gå hem! Det är ingen ny innovation, men kanske ett litet ovanligt sätt att grunda sin produkt i en känsla.

På vilka sätt jobbar du med hållbarhet i er verksamhet?  -Vi jobbar mycket med hållbarhet och ser det som en fin uppgift att få lära barn och vuxna om hur vi tar hand om vår planet och miljö. Våra barnaktiviteter heter alltifrån Åter-Vinnarna till Energi-tjuvarna och vi tar stor stolthet i att få lov att bidra till både en gladare och förhoppningsvis lite bättre värld. I våra shower jobbar vi alltid tex med uppladdningsbara batterier för att spara på resurserna.

Vilken är din största styrka som ledare? -Min största styrka som ledare är att jag själv gjort allt jag nu lär ut till andra att utföra. Jag har skapat det här konceptet under många år genom att ha jäkligt kul! Jag har sen tagit med mig det bästa och det sämsta från andra arbetsplatser och människor jag jobbat med och skapat vad jag vill tycka är en produkt som är självklar.
Den utmanar vår personal men det är också är det mest simpla man kan göra. Det är att skala av all stress, presss och rädslor och bara vara sig själv och bara ha kul! Min största styrka som ledare skulle också därför kunna var att jag är riktigt bra på att se människor så som de är och få dem att våga glänsa.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare? -Jag hoppas och tror att min personal skulle beskriva mig som proffsig, härlig, tillmötesgående och snäll men också tydlig och att jag vet vad jag vill ha. Man får mitt fulla förtroende och jag litar på att de kommer att göra sitt jobb bra, men de skulle också säga att jag inte är rädd för att gå in och styra om det skulle vara något som frångår konceptet.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget? Finns det planer/tankar på att växa?  Framtidsplanerna för Show Concept är stora såklart. Vi vill jobba med ännu fler större projekt och exempelvis kunna helårsanställa grymma showartister till vårt stall. Snart så! 😊

Stort Grattis och Lycka till i regionfinalen Sarah!

Motivering:

"Man brukar säga att det är en glädje att glädja andra. Det har verkligen den här unga företagaren gjort. Hennes glädje har inte bara spridits i Strömstad och i Sverige, utan även utomlands.

Som artist och producent av shower, aktiviteter och koncept, har hon även utvecklats till en framgångsrik entreprenör med sitt företag Show Concept. Publiken i Strömstad får ibland njuta lite extra av hennes förmågor då hon vid olika tillfällen själv framträder både som artist och som konferencier. Dessutom är hon en duktig pedagog som även lär ut sina kunskaper i sång och artisteri till den yngre generationen – alltid med ett leende på läpparna.

Hon är en doer som inte räds att ta sig an nya utmaningar som ger resultat.

Grattis Sarah Howard till utmärkelsen Årets Unga Företagare i Strömstad!"

Fler nyheter från Företagarna